DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Verstappen volt a legidegesítőbb

Az F1 2016-os világbajnoka saját bevallása szerint nagy rajongója Max Verstappennek, de egyben őt nevezte meg a legirritálóbb riválisának a királykategóriában. Azt is elmondta, miért.

Max Verstappen és Nico Rosberg mindössze egy szűk szezont versenyzett egymás ellen a Formula-1 élmezőnyében, mielőtt Rosberg 2016 végén visszavonult. A németben azonban ez a rövid együtt töltött időszak is mély nyomot hagyott, köszönhetően a holland kíméletlen, és akkor még nyers stílusának. Verstappen rögtön a debütálása évében látványos előzéseivel tette le névjegyét, de fiatal korából fakadóan a vérszomjassága gyakran balesetekbe torkollt. Emiatt Rosberg vegyes érzelmekkel emlékezett rá vissza, amikor egy szurkoló róla faggatta a Sky F1 Vodcastjében.

„Nagy rajongója vagyok, elképesztő pilóta. Nagyon jót tesz az F1-nek, szórakoztató őt nézni, de jesszus, ellene versenyezni! Mellette nekem tízszeresére nőtt a kiesés kockázata. A világbajnoki hajrám során az utolsó négy versenyen négyszer találkoztam vele a pályán. Ha jól emlékszem, három alkalommal nagy küzdelem árán meg is előzött" - magyarázta Rosberg, aki abban az évben Lewis Hamiltonnal szemben megnyerte a vb-címet.

A szóban forgó versenyek közül különösen az esős Brazil Nagydíj volt emlékezetes, amelyen Verstappen autóról autóra tört előre, földbe döngölve a mezőnyt. Ennek az F1 hivatalos Youtube-csatornáján külön videót szenteltek, amelyben többek között Christian Horner Red Bull-os csapatfőnök szavait is kiemelték, miszerint a holland teljesítménye az esőmenő Sennáéhoz hasonlítható.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: