DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen már Schumacherék szintjén van az exvilágbajnoknál

Jenson Button összeszedte azt a hat legjobb Formula-1-es pilótát, akivel aktív pályafutása során csatázott a mezőnyben. Egy meglepőbb név is felkerült rá: Max Verstappené.

A Sky Sportsnál kérdezték meg arról Jenson Buttont, hogy ki volt a hat legjobb pilóta, akivel valaha csatázott a Formula-1-ben. 2009 világbajnoka elmondta, hogy csak azokról is tud beszélni, akikkel találkozott, a régi korok nagyjait természetesen nem venné fel a listára, nem is szereti összehasonlítani mondjuk Juan Manuel Fangiót Lewis Hamiltonnal - mint mondta, ez mintha nem is egy sportág lenne.

33_1



"Lewisnak mindenképpen helye van. Lewis Hamilton és Fernando Alonso: mindkettejük csapattársa voltam, mindketten hihetetlen tehetségesek elég különböző módon" - mondta a listája két tagjáról Button. "Sebastian Vettel. Nagy dolog volt négyszeres világbajnokká válni. Mostanában jobban szenved egy nagyon versenyképes csapattárssal szemben, de én biztos vagyok benne, hogy ez csak jobb pilótává teszi őt" - magyarázta.

Button megelítette még Mika Hakkinent és természetesen Michael Schumachert is, mint a listája tagjait, majd elmondta a hatodik nevet is. "Max Verstappent kell mondanom. Nem versenyeztem ellen sok éven kersztül, de láttam a teljesítményét trükkös körülmények között, mint például a 2016-os Brazil Nagydíjon mutatott produkcióját. AZ nem evilági volt, döbbenetes volt látni, hogy mire képes az autóval. "Mindig úgy érkezett meg az egyes kanyarba, mintha teljesen elveszítené a kontrollt. Minden más pilóta már ötször kicsúszott volna, de ő mindig megtalálta az ívet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: