DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A dolgozókon spórol a COTA

Az F1-es futamot szerintük nem befolyásolja semmi, de most olyan jelentős bevételtől esnek el, hogy megváltak jó néhány emberüktől, másokat pedig csökkentett munkaidőben foglalkoztatnak.

Az austini COTA is erősen érintettje a koronavírus miatt életbe lépő intézkedéseknek, hiszen a MotoGP-futamot már elhalasztották novemberre, az IndyCar-futamot törölték és több koncert is kieshet a következő hetekben - az Egyesült Államokban a következő nyolc hétben nem lehet ötven főnél nagyobb rendezvényt tartani.

cota



A pálya főnöke, Bobby Epstein a Formula-1-es futammal kapcsolatban viszont nem lát problémát: az októberben lesz, az egyetlen gondot a cég bevételkiesése jelentheti. "Csak a következő kilencven napban 600.000 eladott jegyet érintenek a halasztások, törlések. Viszont a jelenlegi intézkedéseknek nincs hatásuk arra, hogy az F1-es futamot fogadni tudjuk-e" - mondta Epstein a Motorsport.comnak.

A COTA ugyanakkor a költségcsökkentés (és jelentős bevételkiesés) miatt több dolgozóját is szélnek eresztette, kényszerűségből elküldte, vagy csökkentett munkaidőben foglalkoztja - egy külön közleményben sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy sok ember kemény munkát fektetett bele abba, hogy minden eseményre felkészítse a pályát, de most világméretű krízis van, ami felülír mindent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: