DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Binotto: Ez a valós tempónk

Mattia Binotto szerint a teszteken látott a Ferrari valós tempója, és legyen az jó vagy rossz, tényleg annyit tudnak, amennyit mutattak a két barcelonai teszthét során.

A Ferrari és annak vezetősége egy pillanatig nem csinált titkot abból, hogy szerintük nem kezdték elég jól a 2020-as szezont, és a tesztidőszak alapján mindkét rivális, a Mercedes és a Red Bull Racing is előttük jár. Mattia Binotto csapatfőnök szerint pedig ezek nem is csak üres szavak vagy mellébeszélés, amely során szándékosan nem mutatják meg a foguk fehérjét.

00119019_110



„Semmit nem rejtegetünk, ez a valós tempónk” - szögezi le Binotto a Motorsport.com kérdésére. „Nehéz szétválasztani, hogy a túlzott légellenállás vagy a túl kevés sebesség miatt tartunk ott egyenesekben, ahol tartunk, az mindenesetre biztos, hogy lassabbak vagyunk egyelőre a Mercedesnél és a Red Bullnál is. Ebben valószínűleg egyrészt benne van a túl nagy ellenállás, másrészt pedig az, hogy elsősorban a megbízhatóságra koncentráltunk.”

Binottóék tisztában vannak vele, min kell dolgozniuk. „Még mindig foglalkoznunk kell az autó egyensúlyával általában, valamint azzal, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat, így kihozva belőle a legjobb teljesítményt. De javítanunk kell az alapokon is, az alapteljesítményen, ez meg erőből, ellenállásból és leszorítóerőből áll össze. Efelől nincs is semmilyen kétség. A versenytempónk viszont jó, még ha nem is a legjobb, a riválisokhoz képest. Egyelőre jobban küszködünk az időmérős szimulációkkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: