DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton nélkül izgalmasabb a fogadás

Az első éles bevetés előtt még nem sok konkrétumból lehet kiindulni a 2020-as Formula-1-es szezon bajnoki esélyeit illetően, de a fogadóirodák már megtették első jóslataikat. Lewis Hamilton hetedik címével 100 forintból csak 150-et csinálhatunk.

Valahol azért lehangoló ránézni a legnagyobb fogadóirodák F1-es szorzóira, és nem is amiatt, mert egy versenyzőt toronymagas esélyesként jelölnek meg a bajnoki címre, hanem annak a látványa miatt, hogy már a hatodik legjobb oddsokkal rendelkező versenyző esélye is szinte csak elméleti. Hamilton 2020-as bajnoki címére a bet365-nél 1,5-szörös pénzt kínálnak, Max Verstappennek 6-os, Valtteri Bottasnak és Charles Leclerc-nek 7,5-ös, Sebastian Vettelnek pedig 13-szoros szorzója van, ám az utánuk következők már jelentősen le vannak szakadva. A másik Red Bull-pilóta, Alexander Albon esetleges év végi sikere százszoros nyereményt jelentene, mögötte pedig már 500-zal áll Carlos Sainz, Daniel Ricciardo és a két Racing Point. Más formulaautós sorozatok, mint az IndyCar vagy a Formula-E esetében a szezon előtt a teljes mezőny ennél jóval szűkebb kereten belül helyezkedik el.

hamilton_2



Az is sokat elmond az elsőszámú esélyesről, hogy már Lewis Hamilton nélküli bajnokságra is lehet fogadni, azaz ki nyerné a szezont, ha a végén a Mercedes britjének nevét kihúznánk a tabelláról. Így már jóval szorosabb a csata: hajszállal Verstappen a legesélyesebb 2,75-ös szorzóval, mögötte Bottas 3-mal és Leclerc 3,5-tel áll.

A csapatok között is vitathatatlan, hogy a Mercedes sikerére számítanak a fogadóirodák, nem is igazán érdemes beléjük fektetni, mert az év végéig kell várni, hogy az összeg 1,22-szerese visszakerüljön a számlánkra. A második legesélyesebb a konstruktőri címre a Red Bull (5-ös szorzó), a harmadik a Ferrari (7,5), mögöttük pedig előzetesen a Racing Pointot tartják a negyedik erőnek a McLarennel szemben, de 300-as szorzójuk fényében ez már nem is számít igazán.

A jövő hétvégi, szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra a bajnoki esélyekhez képest kissé összébb záródott az olló a versenyzők között, Hamiltont 2, Bottast és Verstappent 4,5, Leclerc-t pedig 7-szeres szorzóért lehet megtenni. Olyan opció egyelőre a bet365-nél nincs, hogy megtartják-e egyáltalán a melbourne-i futamot, pedig a valóságban a vírushelyzet miatt még ezt sem lehet egészen biztosra venni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: