DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezek miatt lesz érdemes idén kimenni a Hungaroringre

Idén újabb mérföldkőhöz érkezik a Formula-1-es nagydíjrendezések számában a mogyoródi versenypálya – a titkos tervekről és a további idei programról a Hungaroring vezetőjét, Gyulay Zsoltot kérdeztük.

Az 1986-ig visszanyúló, megszakításmentes F1-es múlttal rendelkező pálya idén az augusztus 2-i hétvégén 35. alkalommal látja vendégül a királykategóriát, ami bár nem kerek szám, de félkereknek talán nevezhető, így készül is a Hungaroring valamiféle meglepetéssel ennek apropóján.

 hungaroring



„Folyamatosan egyeztetünk a jogtulajdonossal azzal kapcsolatban, hogy miként tehetnénk a lehető legemlékezetesebbé a jubileumi, 35. Magyar Nagydíjat, mint ahogyan a nemzetközi promóter is igyekszik méltóképpen megünnepelni, hogy idén hetven éves a Formula–1-es világbajnoki sorozat” – nyilatkozta lapunknak Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. „Nem szeretnénk konkrétumokat elárulni, de jó néhány meglepetéssel készülünk mind a nézők, mind pedig a versenyzők számára. Szeretnénk méltóképpen megünnepelni, hogy hazánk a harmadik azon futamok sorában, amelyek folyamatosan szerepelnek a Formula–1-es világbajnokság versenynaptárában.”

Az F1 lesz ugyan a fő esemény a kísérősorozataival, az F2-vel, az F3-mal és a Porsche-szuperkupával együtt, de szokás szerint emellett is ellátogatnak még rangos nemzetközi sorozatok a pályára, kezdve a WTCR-rel, amely a szezonnyitóját tartja itt.

„A Hungaroring az idén is megtelik élettel” – folytatta Gyulay. „A Magyar Nagydíj mellett nagy hangsúlyt fektetünk a Super Racing Fesztiválra, amely hatalmas durranásnak ígérkezik. Az április 25–26-án tartandó rendezvénnyel kezdjük a szezont, amelynek keretében nem csupán az újdonsült világkupagyőztes Michelisz Norbertnek szurkolhatnak a nézők a WTCR versenyein, hanem a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertet is láthatják a Kamion-Eb futamain. Az autós ünnep mellett augusztusban motoros fesztivált is rendezünk a Hungaroringen: a Motofest már évek óta szerepel a pályánk programjában, amely az idén még nagyobb szabású lesz. Ahogyan eddig, most is felhívja a figyelmet a balesetmegelőzés és közlekedésbiztonság fontosságára, emellett szerephez jutnak a modern technológiák, a sportkedvelők pedig az országos bajnokság indulóinak szurkolhatnak. Szeptemberben a GT World Challenge Europe versenyzői méretik meg magukat nálunk, ami a Blancpain utóda, és elképesztően népszerű a nézők körében a különleges technikai megoldásoknak köszönhetően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: