DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lépéseket tett a Ferrari a koronavírus miatt

A Scuderia székhelye, Maranello Észak-Olaszországban található, ahol a napokban ütötte fel fejét a járvány. Bezárták a múzeumokat, de a gyártás egyelőre zavartalanul folyik.

Néhány nap leforgása alatt több mint 200 koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak Olaszországban, amely hirtelen harmadik helyre ugrott megbetegedések számában Kína és Dél-Korea mögé. A gócpont Lombardia tartomány, de a vele délen határos Emilia-Romagna régióban is történtek megbetegedések. Itt található a Ferrari székhelye, Maranello.

A vállalat megtette az első óvintézkedéseket, írja a CBNC. A helyi hatóságok kérésére mindkét múzeumot bezárták Maranellóban és Modenában, valamint a gyári túrákat is felfüggesztették. De a Ferrari-alkalmazottakra is vonatkoznak utasítások: korlátozták a belépést azok számára, akik a járvány sújtotta településeken élnek vagy ott jártak, valamint a nem kritikus üzleti utakat is elhalasztották.



A Ferrari részvényei 5 %-ot zuhantak az olaszországi hírek óta. A gyártás – így az F1-es tevékenység – egyelőre a szokásos mederben folytatódik.

Számos biztonsági intézkedést vezettek be Olaszországban a napokban, melyek már a sportra is kiterjedtek: a labdarúgóbajnokság több mérkőzését lefújták, hat tartományban pedig minden sporteseményt töröltek március 1-ig.

Nem csupán, a Ferrari, hanem az Alpha Tauri székhelye is az ország északi részén, Faenzában található. A következő napok fejleményei – a járvány további terjedése vagy megtorpanása –nagyban befolyásolhatják a két csapat részvételét az egyre közeledő szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: