DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Pontosan erre volt szükségünk, változásra

Daniel Ricciardo délután ült be a Renault-ba, amivel saját elmondása szerint az első pillanattól elégedett volt. Eddig megbízható az autó, a cél a változás, ezzel együtt pedig a fejlődés.

Daniel Ricciardo a hetedik leggyorsabb időt autózta a nap folyamán, ezzel pont megelőzve csapattársát, Esteban Ocont, akinek az a megtiszteltetés jutott, hogy elsőként gurulhatott pályára az R.S. 20-szal.

Ezen viszont túl is léphetünk, hiszen a köridők mit sem számítanak az év ezen szakaszában, ezt már jól tudjuk, annál sokkal többet ér, hogy az ausztrál pilóta az első pillanattól kényelmesen érezte magát az autóban, amely megbízható volt.



„Nagyszerű volt végre újra vezetni, és már a legelső pillanattól jól éreztem magam az autóban, ami nagyszerű” – mondta Ricciardo a szerdai tesztnapot követően. „Esteban egyértelműen jól melegítette be az autót a délelőtt, én pedig személy szerint szinte azonnal visszaszoktam és megtaláltam a ritmust, mikor rám került a sor délután.”

Ezután Ricciardo azt emelte ki, mennyire fontos volt a koncepcióváltás a 2020-as évre, a változással pedig egyértelmű céljuk az előrelépés is: „Történtek fejlesztések az autón, ami nyilvánvalóan látszik kívülről is.”

„A változás egyértelmű, nekünk pedig pont erre volt szükségünk: változásra. Egyelőre még túlságosan korai másokhoz hasonlítani magunkat, de nagyon jónak tűnik a megbízhatóság, ígéretesnek mondanám inkább. Az első naptól senki sem számíthatott többre, így igen, elégedett vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: