DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Doornbos: Verstappen az F1 Lionel Messije

A korábbi holland Formula-1-es pilóta, Robert Doornbos szerint honfitársa, a Red Bull-os Max Verstappen az a motorsportnak, mint Lionel Messi, a Barcelona sztárja a labdarúgásnak.

Robert Doornbos összesen 11 alkalommal állt rajthoz Formula-1-es versenyen, ezeket pedig a Minardi és a Red Bull színeiben teljesítette. A holland azóta szakértőként tevékenykedik és a BBC-n is feltűnt már számos alkalommal.

Eddig 16 holland versenyző jutott el a versenyzés királykategóriájáig, Doornbost pedig hazájában ekképp is kezelik, jelenleg a Ziggo Sport nevű csatorna szakértőjeként dolgozik. A Gassan nevű magazin készített vele interjút Max Verstappenről, amiben nem fogta vissza magát.



„Max Verstappen a motorsport Lionel Messije! Évtizedenként egyszer tűnik fel ilyen tehetség, Max egy igazi szupersztár. Ha valaki ennyire fiatalon képes olyan eredményeket elérni, mint ő, az több, mint különleges” – áradozott honfitársáról Doornbos.

Hollandia kétségkívül Verstappen-lázban ég, mióta a fiatal pilóta berobbant a száguldó cirkuszba, idén májusban pedig meg is érkezik a várva várt Holland Nagydíj, mely Zandvoortba tér vissza, így a Red Bull pilótája hazai közönsége előtt bizonyíthatja rátermettségét.

Az energiaitalosok nagyon fogadkoznak, már többször is hadat üzentek a Mercedesnek, vezérüknek pedig egyértelműen Verstappent választották, aki a lehetetlenre is képes Doornbos szerint: „Ha azt hiszed, hogy valami nem lehetséges, biztos lehetsz benne, hogy Max bármi áron meg fogja csinálni. Bizonyította, hogy többre érdemes, mint amit az alatta lévő technika megenged.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: