DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szirotkinnak még mindig hiányzik az F1

Az egyetlen szezont teljesített orosz pilótának rendkívül nehéz feldolgoznia, hogy amiért egész életében dolgozott, az nem jön össze. Az elején azt hitte, könnyű lesz ezt feldolgoznia, de tévedett.

Szergej Szirotkin 2018-ban debütált a Williams csapatánál Lance Stroll mellett, egy évvel később azonban már Robert Kubica ült a helyén. Annak ellenére szíven ütötte a menesztés, hogy az istálló már akkor sem tudta felvenni a versenyt a többiekkel. Rajta ráadásul az idő sem segített.

 szirotkin-portre-20181



„Azt mondanám, hogy idővel csak még rosszabb lett. Akkoriban nem a Williams volt a legerősebb, és tudtam, hogy a következő év sem lesz sokkal jobb. Arra gondoltam, egy kihagyott évvel jobb lehetőségeim adódnak, mint azzal, hogy Roberttel küzdök az ülésért. Nagy reményeket tápláltam, elveszítettem még egy évet, és rájöttem, így csak még nehezebb visszajutni. Most azzal szembesülök, hogy valószínűleg minden esélyem elszállt.”

„Amikor nem gondolok rá, akkor nem fáj, de minden nap emlékeztet rá valami. Nagyon önkritikus vagyok, ezért borzasztóan nehéz 23-24 évesen azzal szembesülni, hogy amiért egész életemben dolgoztam, az nem jön össze. Ez nagyon kemény” – árulta el a Motorsport újságírójának január végén, amikor Moszkvában megnyitották a gokart-akadémiáját.

Miután a Williamstől távozott, Szirotkin tartalékpilótaként a 2019-es szezon nagy részét az F1-es paddockban töltötte, ami végül egyfajta gyógyír lett számára. „Azt hittem, az eleje nehezebb lesz. Amikor már kissé megkoptak az F1-es emlékek, és Moszkvában egy tévében követtem az eseményeket, azt gondoltam, minden rendben. Aztán visszatértem a paddockba, ahol minden a régi, de nincs ülésem, alig van dolgom és továbbra is egy képernyőn nézem a futamokat. Egy ponton azt éreztem, így még nehezebb elfogadni a helyzetem, de aztán egy versenyt ki kellett hagynom, és rájöttem, hogy inkább így maradok az F1 része, mint hogy otthonról egy kanapéról kövessem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: