DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso örömmel ringbe szállna Hamilton ellen

A spanyol pilóta felfedezte a címvédő gyengeségeit, amiket szívesen felhasználna ellene. A szavaiból csak úgy árad a vágyakozás, hogy egyenlő küzdelemben felvehesse a kesztyűt Hamiltonnal.

Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton az utóbbi években új szintre emelte a teljesítményét, és 2019-ben minden korábbinál jobb formát hozott, ám verhetetlennek egyáltalán nem tartja őt. Szerinte csak a megfelelő ellenfél kellene ahhoz, hogy megtörjön a sikersorozata.

 alonso-hamiltonportre-20191



„Felkészültebb, versenyképesebb lett, de még mindig vannak gyengepontjai, amiket senki sem használ ki. Magasabbra helyezte a lécet, főleg 2019-ben, amikor az autója már kevésbé volt domináns. Ha nem tud nyerni, akkor nagyon közeli második lesz, nem úgy, mint néha Valtteri. Ő rosszabb napokon az ötödik, hatodik helyen van, ellenben Lewisszal.”

Alonso nem titkoltja, 2021-ben szívesen visszatérne az F1-be. Úgy tűnik, egészen nagy célokkal, ugyanis saját maga szállna szembe a hatszoros világbajnokkal. A fejében már létezik a terv, ami működhet ellene.

„A szezonjait vizsgálva feltűnik egy mintázat. Az évet lassan kezdi, amit senki sem használ ki. Mindannyian izgatottá válunk, hogy ez lesz Bottas éve, de nem. Jó lenne egy rendes küzdelemben kiállni ellene. Talán nem is igaziak a gyengepontjai, de érdekes lenne kipróbálni. Amikor egy jó csomaggal rendelkező versenyző növeli az összetettbeli előnyét, mert a többiek mögötte összetörik magukat, akkor minden nyugodtnak tűnik. Ha viszont egy vagy tíz pont az előnye, az egy másfajta helyzet. Más színezetet kapnak a hibák, a rádióbeszélgetések. Látnunk kell, mire képes, amikor nyomás alatt van" - nyilatkozta az F1Racingnek.

A két pilóta 2007-ben bemutatta a két dudás nem fér meg egy csárdában tipikus esetét, amikor a McLaren pilótái voltak. A vérszomjas párosítást még a vasszigorral uralkodó Ron Dennis sem tudta kordában tartani, a belső viszályok miatt felállás az első közös szezon végén felbomlott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: