DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jövő héten állhat munkába a Renault új műszaki főnöke

Veterán mérnök érkezik technikai igazgatónak Enstone-ba. Pat Fry már júniusban befejezte átmeneti munkáját a McLarennél, de szerződése értelmében csak februárban kezdhet új csapatánál.

Pat Fry február 5-én kezd dolgozni a Renault-nál a karosszériáért felelő technikai igazgatóként – közölte a közösségi médiában az istálló, hozzátéve, hogy az új műszaki főnök a február 12-i, párizsi szezonindító eseményen is jelen lesz.

Az 55 éves brit szakember 1987 óta a Formula-1 tagja, a Benettonnál, a McLarennél és a Ferrarinál is hosszú időt töltött, Wokingban 17 évet versenymérnöki és különböző vezetői pozíciókban. A Ferrarinál James Allison érkezése után feleslegessé vált szerepe, ezért 2014 végén menesztették. Azóta kisebb szerep jutott neki, a Manornál tanácsadóként, a McLarennél pedig átmeneti megbízással mérnökigazgatóként James Key érkezéséig. A Renault-nál ismét egy kulcsszerepet tölthet be, a technikai igazgatóét az enstone-i karosszériarészlegen.

Pat Fry 2014-ben


Bár a McLarennél csak átmeneti szerepet töltött be, szerződése meghatározta, hogy távozási után több hónapig nem állhat munkába másik F1-es csapatnál: a McLarennél júliusban köszönték meg szolgálatait, a Renault novemberben közölte leigazolását, de csak februárban kezdheti meg ténykedését.

Fry a decemberben távozó Nick Chester helyére érkezett, aki 19 évet töltött a csapatnál annak Benetton, Renault, Lotus, majd újra Renault formájában. A vezetőcsere a csapatnál folyó átszervezés része, mivel pedig az idei autó fejlesztéseire nem volt hatása, Fry személye 2021-ben jelenthet előrelépést az istállónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: