DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Williams: Nem a kudarc határoz meg minket

Egy rossz és egy még rosszabb szezonon van túl a Williams istállója, ám a csapatvezető szerint a háttérben lázasan dolgoznak a hibák kiküszöbölésén. Az épülő autót előrelépésnek érzik.

Fennállása talán legrosszabb évein van túl a Williams Formula-1-es alakulata, eredmények tekintetében legalábbis biztosan. A 2018-as és 2019-es szezont messze az utolsó helyen zárták, tavaly ráadásul teljes reménytelenségben autóztak a mezőny végén. Ez azonban mindössze egy rövid időszaknak számít a csapat 1975 óta íródó történetében, hangsúlyozta ki Claire Williams, aki látja a fényt az alagút végén.

clairewilliams-portre-20191



„Volt két nehéz évünk, de nem ez határoz meg egy csapatot. Elképesztő az a szívósság, kitartás és elszántság, amit az embereinken tapasztaltam a legutóbbi szezon során. Mindig azt szoktam mondani, hogy nem a jelen pillanatért dolgozunk - idő kell, mire beérik a munka gyümölcse. Az utóbbi 14 hónapban jelentős átalakuláson mentünk keresztül, és ennek már megmutatkoztak az első eredményei.”

A csapat tavalyi szezonjára már februárban rányomta a bélyegét, hogy az FW42 kódjelű autó közel egy hét késéssel érkezett a kéthetes téli tesztre, ráadásul olyan konstrukciós problémával küzdött, amit év közben lehetetlen volt kijavítani. Idén ezeket igyekeznek elkerülni.

„Ahogy a paddockban mindenki másnak, úgy nekünk is vannak céljaink. Mindig kihívást jelent, hogy az autó elkészüljön a tesztre, de ennek most sikerülnie kell. Hiszem, hogy az új karosszéria, az FW43 előrelépést jelent az előzőhöz képest. A gyárban pontosan ezen dolgoztunk. Biztosítanunk kell George [Russell] és Nicholas [Latifi] számára egy olyan autót, amivel meg tudják mutatni, mire képesek” – nyilatkozta a Racer magazinnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: