DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris úgy döntött, visszavesz a poénkodásból

A McLaren pilótája nem szeretné, ha az emberek azt gondolnák róla, hogy nem veszi komolyan a dolgát, ezért a következő szezontól egy komolyabb arcát fogja mutatni a külvilágnak.

Lando Norris egy meggyőző debütáló évet tudhat maga mögött a Formula-1-ben, miközben képes volt végtelenül laza maradni. Ez érzése szerint időnként elvonta a figyelmét a feladatairól, ezért úgy döntött, ideje változtatni.

 norris-portre-20193



„Bizonyos szempontból azt érzem, hogy túlságosan szórakozott voltam. Nem figyeltem oda eléggé, amikor komollyá váltak a dolgok, mert elkezdtem garantáltnak venni a helyzetet. Az pozitív, hogy az első szezonom során jól tudtam magam érezni, ez segítette a fejlődésemet is, de talán túlságosan sokat mulattam, és nem koncentráltam eléggé. Meg lehet találni az arany középutat, de néha azért szeretném a saját pulóveremet hordani [a csapatruházat helyett], és hasonlók.”

Norris karaktere nagyban hasonlít Daniel Ricciardóéra, aki azonban egy már bizonyított, jól ismert személy a paddockban, így ő megengedheti magának a lazaságot. Ezzel szemben Norris még kvázi egy újonc, akiről téves képet festhet a túl sok poénkodás.

„Ő már ki tudja, hányadik szezonjánál tart, kétlem, hogy az első évei alatt ennyit viccelődött volna. Nem azért, mert akkor nem volt jó humora, hanem azért, mert komolyan vette a dolgát, és tudta, hogy bizonyítania kell. Nem szeretném, ha az emberek azt gondolnák, hogy én nem így állok hozzá. Idővel talán én is annyira ellazulok, mint ő, most viszont úgy érzem, egy komolyabb arcomat kell mutatnom” – nyilatkozta az Autosportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: