DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ismét Maranellóba rendelik a Ferrari pilótáit

Szűk két hónapon belül másodszor hívják megbeszélésre Sebastian Vettelt és Charles Leclerc-t a Ferrari központjába, miután a páros Brazíliában önhibájából lenullázta a csapatot.

Csalódottságának adott hangot a Brazil Nagydíj után Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, aki úgy döntött, Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek újabb megbeszélésre van szüksége az istálló főhadiszállásán. A páros a futam 66. körében ütközött össze, miután Leclerc megelőzte a negyedik helyen haladó Vettelt, aki a pár kanyarral későbbi visszatámadása során nekikoccant csapattársának. Leclerc futóműtöréssel, Vettel defekttel esett ki a versenyből. Binotto beszélt a pilótákkal, mielőtt a média előtt nyilatkoztak, és arra emlékeztette őket, hogy „az egyetlen dolog, amit most hallani szeretnék, hogy elnézést kérnek a csapattól.”

 vet-lec-portre-20191



A csapatfőnök a verseny napján nem nézte meg az eset felvételeit, először szeretne lehiggadni. „Még nem néztem vissza. Ma ezt nem akarom megtenni, mert a pillanat hevében rossz következtetésekre juthatok. Meghallgattam a pilótákat, de ők is el fognak jönni, és együtt át fogjuk venni, mi történt. Így a csapatnak is lesz ideje kielemezni a felvételeket és az adatokat. Nagyon csalódottak vagyunk. Ez egy apró ütközés volt nagy következménnyel - egy butaság, aminek nem kellett volna megtörténnie.”

A párost legutóbb nem is olyan régen, a szeptember végi Orosz Nagydíj után hívták Maranellóba, miután Vettel ellentmondott egy csapatutasításnak. A német utólag elismerte, hiba volt nem engedelmeskedni. „A lényeg a tettek és a következmények felismerésén van” – folytatta Binotto. „Legyen szó pilótáról, mérnökről vagy bárkiről, a hibák felismerése fontos, hiszen ezekből tanulhatunk. Szerintem azon van a hangsúly, hogy mindketten megértsék, mi történt. Emiatt hívjuk őket Maranellóba, nem azért, hogy hibáztatva legyenek” – idézte őt a Racefans.

Futamgyőzelmének és a balesetnek köszönhetően Max Verstappen átvette a világbajnokság harmadik helyét Leclerc-től. Kettejük között 11 pontnyi a különbség egy futammal a vége előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: