DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel nem látta a leszorított Hamiltont

A Mexikói Nagydíj rajtját követően nem sokon múlt, hogy Hamilton és az ellene védekező Vettel összeakadjon. A német elárulta, a tükör egyik jellegzetes tulajdonsága miatt nem látta ellenfelét.

Lewis Hamilton múlt vasárnap kiváló rajtot vett az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypálya harmadik rajtkockájából, ám hiába a jó reakcióideje és a Mercedes ereje, a brit pilóta áthatolhatatlan falba ütközött, amikor utolérte az előle induló Sebastian Vettel autóját. A Ferrari németje leszorította a pályáról a mellé felzárkózó britet, aki félig a fűre húzódva kénytelen volt visszavonulót fújni. Hamilton a leintést követően úgy kommentálta a helyzetet, hogy óriási csattanást úsztak meg, mire Vettel is reagált az elhangzottakra.

 vet-ham-2019-mex-portre1



 „Nem állt szándékomban leszorítani, egyszerűen nem láttam őt. Amikor észrevettem, behúzódtam Charles [Leclerc] mögé, majd belenéztem a jobb és a baloldali tükörbe is, és akkor megláttam. Elég jók a tükreink, de nyilván van az a szög, amit nem lehet belátni. A holttér egyidős a tükör feltalálásával, nem tudom, mit kezdhetnénk vele. Az első körben szerintem sokan csak találgatnak, a többiek merre vannak. Különösen a kanyarokban. Sokszor ez is elég, néha viszont nem, de szerintem mindenki próbálja a lehető legjobban megoldani a helyzetet. Tudjuk, hogy az első körben megnyerni nem lehet a versenyt, elveszíteni viszont igen” – idézte őt a Motorsport.

A helyzet veszélyessége ellenére Hamilton nem neheztelt pilótatársára, sőt örül annak, hogy ismét magára talált. „Seb mostanában nagyszerűen vezet, és jó érzés újra ezt látni” – tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: