DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel nem irigykedik Hamiltonra, de mégis

Lewis Hamilton jó eséllyel már ezen a hétvégén hatszoros F1-es világbajnokká válik, amivel kapcsolatban a mezőny második legsikeresebb pilótája elárulta, milyen érzések merülnek fel benne.

Hat éve már, hogy Sebastian Vettel megszerezte negyedik, eddigi utolsó Formula-1-es világbajnoki címét. Azóta a német végignézte, ahogy Lewis Hamilton előbb beállítja az eredményét, majd meg is dönti azt, és mindössze négy pontra kerül ahhoz, hogy hatodszorra is beírja nevét a sport évkönyveibe. A Ferrarival évek óta üldözőszerepet játszó Vettel joggal irigykedhetne riválisa egyre kimagaslóbb eredményeire, ám saját bevallása szerint ennek a kicsinyes gondolkodásnak nincs helye az ő világában.

 vet-ham-2019-mex-portre2



„Nem nevezném irigységnek, mivel elismerem a teljesítményét, a beletett energiát és a sikereit. Szerintem helytelen lenne így tenni, az nem én lennék. Az én világomba, az értékrendembe az nem férne bele. Szerintem megérdemli, nagyszerű munkát végez a csapatával. Bizonyos szempontból persze nyilván mondhatnánk, hogy irigykedem, hiszen [a csapattal] mi is ebben a helyzetben szeretnénk lenni, de nem vagyunk” – magyarázta a német, aki röviden elejtette, Hamilton sikerszériájának megtörésében bízik.

„Egyetlen nyertes lehet, ahogy második és harmadik is. Ilyen ez a sport, és [az első helyet] nyilván ő birtokolja, így akárki más is jön szóba, az maximum második lesz. Arra viszont nincs garancia, hogy ez jövőre is így marad. Mindig van remény” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: