DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kvjat kiakadt, amiért megbüntették

A Toro Rosso pilótája a Mexikói Nagydíj utolsó kanyarjában látott manőveréért kapott hátrasorolást, miután falba lökte Hülkenberget. Szerinte az FIA ezzel kinyírja a versenyzést.

Danyiil Kvjat és Nico Hülkenberg a Mexikói Nagydíj utolsó körének utolsó kanyarjában került túl közeli kapcsolatba egymással, miközben pontszerző helyeken csatáztak egymással. Az ütközést követően, ami miatt a német a hátsó szárnyát is elveszítette, Kvjatot a kilencedik pozícióban intették le, ám végül a tizenegyedikre sorolták vissza. Ennek köszönhetően Pierre Gasly lett a kilencedik, a sérült autóval beguruló Hülkenberg pedig a tizedik. Kvjat nem viselte túl jól a hátrasorolást, az autóból kiszállva kikelt a versenybírók ellen.

„Nem akarok túl sokat beszélni róla, mert még mindig dühös vagyok. Pilótaként egyáltalán nem tudom megérteni, mivel azt mondták, hogy hagynak minket versenyezni. Nico nyilván védekezett, én pedig támadtam, és összeütköztünk, de történnek ilyen dolgok. Szerintem az emberek versenyzést akarnak látni, ha pedig ezért büntetést kapok… ezzel kinyírják a sportot. Néha nem tetszik, amit a versenybírók művelnek.”

Az ütközés elszenvedője, a végül egy pontot szerző Hülkenberg nem hibáztatja Kvjatot, amiért próbálkozott, az viszont szerinte sem kérdés, kié a felelősség. „Nyilván bűnös, de nincs megtiltva, hogy próbálkozzon. Nem hibáztatom, ilyen a versenyzés. Ettől függetlenül meg kell próbálni tisztán, a másikat nem a falba lökve előzni.”

Az esetre az F1 versenyigazgatója, Michael Masi is reagált, aki kijelentette, a szóban forgó eset „nem is lehetne egyértelműbb” - írta az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: