DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Sajnálom, hogy pluszmunkát adtam a srácoknak

A Mercedes finn pilótája csúnyán összetörte autóját a célegyenesre rágyorsítva, utolsó Q3-as próbálkozásán. Bottas szerint akár a harmadik hely is elérhető lett volna, így hatodik.

Valtteri Bottas a Mexikói Nagydíj időmérő edzésének utolsó pillanataiban vesztette el az irányítást Mercedese fölött, amivel így a falban végezte, a baleset folyományaként pedig Max Verstappen is pórul járt, aki saját butasága miatt veszítette el a pole-pozíciót, miután bevallotta, nem vette el a gázt az utolsó kanyarban.

A finn versenyzőnek szerencsére nem esett baja, más kérdés, hogy az önbizalma mennyire sínylette meg az újabb csattanást. Sajnálja, hogy pluszmunkát adott a szerelőknek, ráadásul szerinte még a top három is elérhető lett volna számára.



„Ez nyilvánvalóan nem volt jó lezárása egy olyan napnak, ami egyébként addig rendben volt. Az autót jobbnak éreztem, miután változtattunk a beállításokon. Sokkal stabilabb volt az autó, így keményebben tudtam nyomni neki. Jól alakult a kvalifikáció, minden a terv szerint haladt, beleértve, hogy a Q2-ben a közepeseken futottuk meg a leggyorsabb körünket.”

„Viszont tudtam, hogy kockázatot kell vállalnom az utolsó körömön, hogy pozíciókat nyerhessek, így mindent beleadtam. A kör egészen jó is volt, az utolsó kanyarig, ahol egy kicsivel szélesebben jöttem ki a kelleténél, a poros íven pedig elvesztettem az uralmat az autó fölött és falnak ütköztem. Én jól vagyok, de sajnos extra munkát adtam a srácoknak a garázsban ma éjszakára.”

„Remélhetőleg el tudjuk kerülni a büntetéseket. Azért is bosszantó ez az egész, mert mikor megnéztem a részidőket, láttam, hogy akár még a harmadik pozíció is meglehetett volna. Viszont holnap új nap vár, minden teljesen máshogy fog alakulni, a gumikezelés pedig kulcsfontosságú lesz. Meglátjuk, mit hoz a holnap, de az biztos, hogy mi mindent bele fogunk adni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: