DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Nem akarjátok tudni, mi a bajom!

A szombat reggel gyomorbántalmakkal ébredő Pierre Gasly beszélt arról, hogyan lett úrrá a betegségen, és hogy tényleg volt-e esély arra, hogy nem tud részt venni az időmérőn.

A Toro Rosso franciájának betegségéről azonnal tudomást szerzett a paddock, amikor a csapatok reggel megérkeztek a munkakezdésre. Az első hírek még azt sugallták, hogy Gasly a rosszulléte miatt a harmadik szabadedzést, és akár az időmérőt is kihagyhatja, végül azonban már délelőtt autóba ült, a kvalifikáción pedig Q3-as résztvevő lett és a 10. helyet szerezte meg, csupán egy tizeddel elmaradva csapattársától, Danyiil Kvjattól.

gasly_1



„Terjed valami vírus, amitől többen megbetegedtek, és én is ezt kaptam el. Az éjjel nem sokat aludtam, és elég rossz érzés fogott el a helyzet miatt. A nap folyamán próbáltam pihenni, de persze várt rám a munka, amit el kellett végezni” – mondta a Formula.hu jelenlétében újságíróknak Gasly, hozzátéve, hogy az időmérő kihagyásának gondolata egy pillanatra sem merült fel benne. „Nem, délutánra már jobban éreztem magam. Az edzés és az időmérő között próbáltam aludni is egy kicsit.”

Amikor afelől érdeklődtek nála, pontosan milyen tünetekkel jár betegsége, Gasly sokat sejtetően rávágta: „Nem akarjátok tudni!” Az elmúlt napokban elfogyasztott ételeket illetően pedig elismerte: „Igen, ettem tacót. Kétségtelen, hogy a mexikói ételek sokkal fűszeresebbek, mint amit Franciaországban megszoktam, de tényleg nem tudom, hogy mitől kaphattam el. Most már azért kezdem jobban érezni magam. Korábban vissza is fogok térni a hotelbe, hogy ki tudjam pihenni magam. A csapatszemélyzet is mindenben segít, hogy ez a folyamat gyorsan haladjon, és a lehető legjobb formába kerüljek a versenyre.”

Gasly azt mondja, vezetés közben teste képes volt valamennyire „megfeledkezdni” a betegségről. „Amikor beülök az autóba, a sebességtől elkap az adrenalin és egy másik zónába kerülök át, de a koncentrációt nem könnyű ugyanúgy fenntartani. Így is jó munkát tudtam végezni, de kétségtelenül nem voltam a legjobb formámban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: