DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren élcsapatként taktikázott

Hosszú idő után először újra olyan megközelítéssel teljesítette a Mexikói Nagydíjat a McLaren istállója, mint egy topcsapat, ami Carlos Sainzot az eredmény ellenére is boldoggá teszi.

Az élmenőktől ellesett taktikával, közepes keverékeken próbálta meg teljesíteni a Mexikói Nagydíj időmérőjének második etapját a McLaren csapata, ami a kudarcba fulladt kísérlet ellenére hihetetlenül feldobta az istálló pilótáját Carlos Sainzot. Sikeres kísérlet esetén a spanyol a futamon komoly előnyben lett volna a lágy keverékeken rajtoló riválisaival szemben. Ez most még nem jött össze, de a pilótát maga a szándék is felvillanyozta.

 sainz-action-mexiko-20191



„Az egész szezonban ma volt az első alkalom, hogy úgy gondolkodtunk, mint egy nagyobb csapat: közepes keveréken akartunk továbbjutni a Q2-be, ami a futamon óriási előnyt jelenthetett volna. Ez a forgalom és egy elfékezés ellenére is majdnem sikerült. Újra domináljuk a középmezőnyt” – örömködött a versenyző az időmérő után.

Sainz közepes gumikon futott köre végül nem volt elég a Q3-ba jutáshoz, ezért a csapat kénytelen volt a puhább keverékekkel is pályára küldeni az autót. A vasárnapi futamon így a hetedik helyről várja a rajtot. „Az a szörnyű lágy keverék. De tudják, még ez sem keserít el, mert olyat próbáltunk meg, amire évek óta nem volt példa. Jó érzés, hogy ilyen hozzáállással mentünk bele az időmérőre, büszke vagyok a csapatra” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: