DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton megnevezte három fő segítőjét

Három olyan embert nevezett meg a Mercedes F1-es világbajnoka, aki a legtöbbet segített neki a pályafutása során - az egyikük már nem él, míg egy másik már rég nincs a sportágban.

Arról mi is írtunk, hogy Lewis Hamilton a nyolcvanas években, Ayrton Senna csapattársaként szeretne leginkább versenyezni, ha bármelyik korba visszamehetne a Formula-1-ben, de a hamarosan minden bizonnyal hatodik világbajnoki címét is begyűjtő brit pilóta arról is beszélt, hogy mely három embert emelné ki az eddigi pályafutásából.

"A karrieremben sok ember segített, de az első és legfontosabb talán az édesapám. Mindig is ő volt a mérce, az első pillanattól kezdve, amikor nyolcévesen versenyezni kezdtem, egészen mostanáig. Ő volt az, aki ott állt mindig a kanyarokban, hogy biztosan én fékezzek a legkésőbb, még a brit bajnoknál is később és végig támogatott engem" - idézi Hamilton szavait a spanyol AS.

hamhelp



"Aztán ott volt még Ron Dennis, aki akkor támogatott, amikor még fiatal voltam" - tette hozzá a McLaren egykori csapatfőnökével kapcsolatban, aki először adott neki lehetőséget a Formula-1-ben. "Ha ő nem lett volna, akkor nem lett volna esélyem Formula-1-es versenyzővé válni. És ott volt még Aki Hintsa, az orvosom, aki néhány évvel ezelőtt elhunyt."

"Egyedül ezt nem lehet csinálni, ez csapatmunka. Az a lényeg, hogy fantasztikus emberekkel vegyük körül magunkat és próbáljunk meg velük együttműködni, kihasználni az ő támogatásukat és jó eredményeket elérni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: