DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen letett az idei szezonról

A Red Bull pilótája szerint a Mercedes fölényét és a Ferrari javulását elnézve idén nincs több esélye a futamgyőzelmekre. Azt is elmondta, a Red Bullnak jövőre mit kell változtatnia.

Max Verstappen igazi szakértőként érkezik a Formula-1 következő helyszínére, Mexikóba, ahol a holland az utóbbi két évben futamgyőzelmet ünnepelhetett. Verstappen ennek ellenére most nem tartja magát igazán esélyesnek a sorozat folytatására, szerinte a Mercedes és a Ferrari fölényét elnézve az év hátralévő szakaszában neki már nem lesz reális sansza felállni a dobogó tetejére.

 verstappen-portre-20191



„Kétlem, hogy akár egyetlen pályán is kiemelkedőt alkothatnánk. Szerintem az lesz a maximum, ha minden hétvégén a dobogón, vagy annak közelében végzünk. Realistának kell maradnunk. Az utóbbi két évben nagyon jól teljesítettünk, az idei főleg az autó egyensúlyát tekintve nehezebb szezon volt. Nem hiszem, hogy meg tudnánk ismételni [a korábbi eredményeket], főleg a Ferrarit elnézve. Szóval ha a dobogót elérjük, akkor jó munkát végeztünk” – idézte őt az Autosport.

A szaklap rákérdezett a hollandnál a 2020-as szezonról, amelyről az alábbit nyilatkozta Verstappen. „Azt hiszem, hogy sokan már most azon dolgoznak. Idén már nem sokat lehet kihozni a bajnokságból, valószínűleg a harmadik helyen végzünk. Az jó, hogy tudjuk, a Hondától mire számíthatunk év elején. Amivel még tisztában kell lennünk, hogy idén milyen hibákat vétettünk. Remélhetőleg jövőre ezeket ki tudjuk javítani" - tekintett előre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: