DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Szétütök pár falat, és jól vagyok

Az ausztrál F1-es pilótát szörnyen frusztrálja, hogy képességei ellenére nem harcolhat futamgyőzelmekért. Kesergés helyett viszont inkább rombol egy keveset, hogy jobban érezze magát.

Daniel Ricciardo tavaly abban a reményben váltott Red Bullról Renault-ra, hogy a francia csapat idővel kinövi magát, és képes lesz felvenni a harcot a három legerősebb csapattal. Ennek egyelőre kevés jele látszik, így az ausztrálnak még egy ideig legutolsó, 2018-as monacói futamgyőzelmének halványuló emlékeivel kell beérnie. A Channel 4 megkérdezte a pilótát, vajon mikor ismételheti meg különleges ünnepi szokását, a cipőből pezsgőzést.

 ric-portre-japan-0191



„Sóvárgok utána. Realista leszek és azt mondom, a jövő év első fele. Ideje levenni a cipőt” – nyilatkozta a hétszeres futamgyőztes, aki azt is elárulta, hogyan éli meg aktuális helyzetét, és milyen módszerrel vezeti le a feszültséget.

„Kemény helyzet, ilyenkor jön képbe a sport iránti gyűlölet. Lehetek bármennyire felkészült, érkezhetek nagyszerű hangulatban, tiszta fejjel a versenyhétvégére, aztán valami történik. Ez eléggé elveszi az ember kedvét, de szerencsére képes vagyok kialudni, másnapra túltenni magam rajta. Tudom, hogy a búslakodás sehová sem vezet, szóval néhány fal szétütése után jól szoktam magam érezni” – árulta el szokásos humorral Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: