DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton: Leclerc nagyon peches volt

A brit világbajnok szerint a fiatal monacói pilóta idén harmadik F1-es győzelménél tartana, ha nem lett volna ennyi balszerencséje. A jövőben nagy sikereket vár tőle.

Charles Leclerc a 2019-es Formula-1-es szezonban Lewis Hamilton után a második legtöbb kört töltötte az élen. A fiatal monacóinak ennek ellenére egészen múlt vasárnapig egsetlen futamgyőzelmet sem sikerült megszereznie. Azonban Spában végre túlesett a tűzkeresztségen, amire Lewis Hamilton is elismerő szavakkal reagált.

spa-kvali-top3-2019



"Egyik pilótának sem könnyű előreugrani egy topcsapatba, pláne nem egy négyszeres világbajnok mellé a Ferrariba. Önmagáért beszél, hogy versenyről versenyre jobb teljesítményt nyújt tőle. Idén több futamon is balszerencsés volt, a legutóbbi könnyedén lehetett volna a harmadik győzelme. Nagy dolgokra lehet tőle számítani, szóval kíváncsian figyelem a fejlődését. Jó volt ma üldözni őt, csak egy kicsit túl gyors volt" - méltatta ellenfelét a leintést követően.

A brit a futam utolsó perceiben körönként egy másodpercet hozott a monacóin, akit érzése szerint akkor tudott volna elkapni, ha egy körrel hamarabb kiáll kereket cserélni. "Nyilván próbáltam tartani vele a tempót, de a lágy gumikon nagyon erős volt. Szerintem túl sokáig maradtunk kint, mert egy kör alatt duplájára nőtt a lemaradásom. Ezt próbáltam ledolgozni, de beragadtam Seb [Vettel] mögé. Összességében kiváló munkát végzett, szerintem más stratégiával is nagyon nehéz lett volna őt legyőzni" - idézte Hamiltont a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: