DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Valaki közülük lesz Verstappen csapattársa

Az F1-es szezon hátralévő futamain Albon, Gasly és Kvjat lesz versenyben a Red Bull jövőre felszabaduló üléséért, fedte fel a csapatfőnök, aki azt is elárulta, mi a helyzet Hülkenberggel.

Jelenleg három név van a Red Bull kalapjában a csapat 2020-as szabad üléséért zajló küzdelmében. A Toro Rosso két párosa, Pierre Gasly és Danyiil Kvjat, valamint az onnan előléptetett Alex Albon teljesítményét figyeli a csapat árgus szemekkel, ugyanis várhatóan közülük fog kikerülni Max Verstappen 2020-as csapattársa. Az év eleji tervek szerint Pierre Gasly végigcsinálta volna az idei évet Verstappen mellett, de teljesítménye egyre romlott, ezért a csapat úgy döntött, megkeveri a dolgokat.

 

"Magyarország után szántunk egy kis időt az önvizsgálatra" - nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök. "A Magyar Nagydíj egy kemény hétvége volt Pierre számára, ezért arra jutottunk, hogy az lenne a korrekt, ha azt mondanánk neki: 'nézd, van négy ülésünk az F1-ben, vegyük le rólad a nyomást'. Elvégre eléggé küzdött ezzel, egyre rosszabb volt a helyzet. Most a Toro Rossónál van ideje összeszedni magát, addig pedig adtunk egy lehetőséget Alexnek, akiben látjuk a potenciált. Danyiil Kvjatot is ismerjük, az ő képességeivel is tisztában vagyunk. A maradék kilenc versenyhétvégét arra használjuk, hogy eldöntsük, jövőre ki lesz Max csapattársa."

Újságírói kérdésre Horner elárulta, kizárólag a fenti három név áll-e a listájukon. "Ők vannak a kalapban. Attól függ, mi történik a következő néhány versenyen, de ideális esetben közülük fogunk választani" - jelentette ki a csapatvezető, aki hozzátette, szeretnének saját pilóták közül választani, így Nico Hülkenbergre nem tekintenek potenciális lehetőségként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: