DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: A hibák még erősebbé tesznek minket

A németországi baki után a Mercedes F1-es istállója felállt a padlóról, és most azon dolgozik, hogy a Magyar Nagydíjat is megnyerje - állítja Toto Wolff csapatfőnök. Azt azért hozzátette, miért tart a riválisoktól.

A Mercedes Formula-1-es csapatától ritkán láthatunk annyira komplikált versenyhétvégét, mint amilyen legutóbbi, Német Nagydíj volt. A hibrid éra egyeduralkodójával szezononként csak elvétve történik meg, hogy egy versenyhétvégén nem ér el dobogós helyezést, az pedig, hogy mindkét autója balesetbe keveredik, még ritkább alkalom. Hockenheimben pedig ez történt a csapattal, amire reflektálva Toto Wolff elárulta, mi zajlott a színfalak mögött.

bottas-hamilton-action-2018



"Fájdalmas vasárnapunk volt Hockenheimben. Hibákat követtünk el, így mindössze két ponttal távoztunk Németországból, de a kihívások miatt imádjuk a Formula-1-et. Vasárnap egy emberként éreztük a fájdalmat, hétfőn pedig egy emberként határoztuk el magunkat arra, hogy előnyünkké kovácsoljuk a hibáinkat. Őszintén beszéltünk arról, hogy miben tévedtünk, és milyen lépésekre van most szükség.  Azt hiszem, hogy csapatunk egyik legnagyobb erőssége a hibák kezelése" - idézte a PlanetF1 Wolff szavait.

A soron következő versenypálya néhány szezonnal ezelőtt még fejfájást okozott a Mercedesnek, ám az idei Ezüst Nyilak borzasztóan jók a lassú kanyarokban, így a Magyar Nagydíjon is ők számítanak az etalonnak. Ettől függetlenül a riválisokról sem veszik le a tekintetüket. "A Ferrari idén erős volt a rövid pályákon, a Red Bull pedig az utóbbi háromból két futamot megnyert. A Hungaroring utóbbi években kihívásokat állított elénk, de van néhány okunk azt feltételezni, hogy idén versenyképesebbek leszünk ezen a pályán" - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: