DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris napjai nem telnek el versenyzés nélkül

A McLaren újonca minden szabad percét a valós és a virtuális versenypályákon tölti, így biztosítva azt, hogy több tapasztalattal gazdagodik, mint a legtöbb vetélytársa.

Az utóbbi néhány évben megérkezett a Formula-1 egy új, eddig ismeretlen generációja, a digitális világba beleszületett korosztály. Az F1 aktuális újoncai a számítógépes szimulátorozást kihasználva igyekeznek minél rövidebb idő alatt a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezni, ezáltal jelentős előnyhöz jutva a riválisaikhoz képest. Lando Norris hétköznapjai tökéletesen példázzák ezt, a McLaren fiatalja saját bevallása szerint falja a virtuális kilométereket.

norris-szim-2018



"Szinte folyamatosan versenyzek. Vezetek a pályán, hazaérkezésem után pedig szimulátoron játszok. Imádom ezt csinálni. Szenvedéllyel tölt el, hogy különböző dolgokat tanulhatok meg és jobbá válhatok abban, amit csinálok. Mindig valami olyan tevékenységet folytatok, aminek köze van a vezetéshez, így a többségnél nagyobb arányban foglalkozom a témával" - nyilatkozta az F1 hivatalos honlapjának Norris, aki felemlegetett egy kifejezetten fárasztó alkalmat 2017-ből, amit a McLaren Technológiai Központjában eltöltött.

"Emlékszem arra a csütörtökre, amit az MTC-nél töltöttem, aztán hazamentem néhány órára aludni, csak hogy éjfélre visszamenjek. Másnap délután hatkor végeztem. Az egy eléggé hosszú nap volt, de az ilyen alkalmakból rengeteget tanulok. Órákat eltöltök a szimulátorban; egyeztetéssel, tanácsadással visszajelzésekkel segítem a csapatot. Ez nagyban segített felkészülni a jelenre."

A brit fiatal épp a minap ünnepelt győzelmet iRacingben, egy virtuális spái 24 óráson Max Verstappennel osztozott egy Audi R8 LMS ülésén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: