DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Továbbra is motorgyártóvá válna az Aston Martin

A Red Bull F1-es névadó szponzora készen áll technikailag jobban belefolyni a csapat működésébe, ám ezt csak abban az esetben tenné meg, ha a motorszállító Honda kivonulna. Több gyártóra tehát ne számítsunk.

Továbbra sem vetette el az Aston Martin, hogy motorokat gyártson Formula-1-es csapat(ok)nak. A Red Bull technológiai partnere és F1-es csapatának névadó szponzora korábban is kacérkodott a fenti gondolattal, és a Honda esetleges kivonulását követően most is bátran átvenné a japánok helyét. Andy Palmer vezérigazgató a márka és a Red Bull Advanced Technologies közös fejlesztésének, a Valkyrie névre keresztel hiperautónak a bemutatóján beszélt a cég középtávú terveiről.

 aston-valkyrie-silverstone



"Hogy szeretnék-e technikailag még jobban belefolyni az F1-be? Az attól függ. Az Aston számára a kézenfekvő irány a motor lenne, csak az a kérdés, hogy a Honda folytatja-e saját erőforrása fejlesztését. Egyértelmű, hogy sokkal több pénzzel és izomerővel rendelkeznek, mint mi, szóval kétlem, hogy be akarnánk küzdeni magunkat, amíg velük kapcsolatban vagyunk. Elégedettek vagyunk az együttműködéssel, azonban 2020-nál távolabb senki sem lát el, ezért készenlétben állunk, miközben abban reménykedünk hogy folytatják" " - nyilatkozta az Autosport munkatársának.

Palmer hozzátette, a márka figyelme jelenleg a Valkyrie, a Valhalla és a Vanquish modellekre, emellett pedig a Le Mans-i projektre irányul. A Red Bull-lal kötött megállapodás kapcsán kihangsúlyozta, hogy az aktuális szerződés lejártakor mondhatni automatikusan aláírják a következőt, ennyire olajozott a két cég közötti együttműködés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: