DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Vezető szakember távozik a McLarentől

Már nem dolgozik a wokingiaknál Pat Fry, bár az egyelőre kérdés, hogy hol és mikor folytatja F1-es munkáját - logikus célpont lehetne az óriási gödörben lévő Williams.

A McLaren mérnökigazgatója, Pat Fry felmentési idő alatt van jelenleg, miután jelezte a csapat felé, hogy távozni szeretne - a McLaren ebbe belement, de csak úgy, hogy egy ideig még nem állhat munkába máshol. Hogy ez meddig tart, azt pontosan nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy azért távozik-e, hogy más istállónak segítsen - ha igen, akkor ez a felmentési idő gyakorlatilag kizárja, hogy komoly hatása legyen bármilyen 2020-as autóra. A hírek szerint viszont a tesztidőszakra már bárhol rendelkezésre állhat.

mclaren-tech



Fry nyolc év után tavaly szeptemberben tért vissza a McLarenhez és segített kilábalni az istállónak a nagyon mély hullámvölgyből, a teljesítményért felelős igazgató, Andrea Stella mellett jelentős munkát végzett azon, hogy az idei autó versenyképes legyen és az volt a fő feladata, hogy amíg James Key nem érkezik meg a saját felmentési idejéről, addig irányítsa a fejlesztéseket - azóta pedig Stellával együtt Key alatt dolgoztak.

A pletykák szerint Fry a Williamshez tarthat, hogy a grove-iakat is kirángassa a gödörből, Claire Williams pedig Ausztriában úgy fogalmazott, hogy elégedettek a jelenlegi szakmai gárdájukkal, de nézegetik az elérhető lehetőségeket és nem kizárt, hogy szakembert igazolnak - olyat, aki a legjobban illik most hozzájuk. Williams azt ígérte, hogy ha döntést hoznak és biztossá válik valami, akkor bejelentést tesznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: