DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Tavaly életre szóló emlékekkel gazdagodtam itt

Charles Leclerc bár közel lakik a Francia Nagydíj helyszínéhez, mégis újdonságnak számít a monacói versenyző számára, hiszen eddig csak egyszer járt ott. Akkor viszont szép emlékeket szerzett.

Charles Leclerc olyan emlékeket szerzett a tavalyi Francia Nagydíjon, hiszen Le Castellet-ben jutott be először a kvalifikáció utolsó szakaszába F1-es pályafutása során, amit egy pontszerzéssel koronázott meg másnap.

Leclerc jelenleg az ötödik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, az előtte lévő Max Verstappenhez képest 16 ponttal van lemaradva, de most csökkentheti lemaradását nemcsak a hollandhoz, de még csapattársához viszonyítva is.



„A francia pálya meglehetősen új számomra, annak ellenére, hogy közel lakom hozzá. Szép emlékeket őrzök a tavalyi hétvégéről, amikor először jártam itt. Szintén az első alkalommal jártam a Q3-ban tavaly, ugyanitt, amit soha nem fogok elfelejteni” – nyilatkozta a Pitpassnak Charles Leclerc.

„A pálya egyáltalán nem hajaz a többire, hiszen óriásiak a bukóterek. Tövig nyomhatjuk a gázt már a szabadedzések alatt is, hiszen eléggé kicsi az esélye, hogy valahol odacsapjuk az autót, mivel nagyon távol vannak a falak. Tavaly is nagyon élveztem az itteni versenyt, és alig várom, hogy újból kint legyek a pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: