DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz már érti, mitől jó a McLaren

A spanyol F1-esnek tavaly még fejfájást okoztak a McLaren autójának erősségei, mostanra viszont ennek összes előnyét kiélvezi. Úgy érzi, idén minden futamon pontot szerezhetnek.

A Renault Formula-1-es csapatából kiszorulva Carlos Sainz idén a McLaren istállójához abban a reményben csatlakozott, hogy átélheti a legendás wokingi csapat újjáéledését. A spanyol pilóta mostanra értette meg tavalyi riválisának erősségét, ami akkor rendszeresen frusztrálta őt.

sainz-action-baku-20191



„Tavaly, amikor még a Renault-nál versenyeztem, értetlenül figyeltem a McLaren csapatát, ami az időmérőn látott fél másodperces hátránya ellenére a versenyben mindig megnehezítette az életünket. Most már értem, a tavalyi autó miért volt valamivel jobb a futamokon. Leteszteltem, kitapasztaltam és már többé-kevésbé értem, mi zajlik a háttérben. Rájöttem néhány érdekes dologra” – osztotta meg sejtelmesen tapasztalatait a spanyol pilóta.

A wokingiak tavalyi belső átrendeződése az idei évre megtette hatását, autójuk jelentőset fejlődött az utóbbi 12 hónapban. Ennek köszönhetően az első négy versenyen ugyanannyi pontot szereztek, mint tavaly egy fél szezon alatt.

„Gondoltam, hogy az első néhány futamon jól fogunk szórakozni” – osztotta meg erről gondolatait Sainz. „Ausztráliába érkezve már tudtam, hogy esélyünk van bejutni a Q3-ba, esetleg pontot is szerezni. Szerintem minden egyes futamon célunk lehet a top 10, még az olyanokon is, mint a Kínai Nagydíj, ahol nem sikerült jól az időmérőnk. Ez nem azt jelenti, hogy mindig sikerrel fogunk járni, de ezt a célt kell kitűznünk magunk elé” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: