DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Haas: Mi bánunk a legrosszabbul a gumikkal

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner tisztában van vele, hogy az övék a legrosszabb gumikezelés az egész mezőnyben, de dolgoznak azon, hogy fejlesszék a VF-19 erre vonatkozó tulajdonságait.

A Haas 2019-ben néhol zseniális tempót mutatott a versenyeken, ezzel párhuzamosan viszont borzalmasan tudta felmelegíteni a gumijait, ez pedig sokszor erősebb tulajdonságnak bizonyult, és nem is ért el sem Romain Grosjean, sem Kevin Magnussen túl jó eredményeket.

A csapatfőnök Günther Steiner tisztában van vele, hogy problémáik vannak, és azzal is, hogy mi okozza a problémát - Azerbajdzsánban már fel is készültek arra, hogy gyengék lesznek csapatszinten. „Soha nem jó a csalódás - vagy eléggé, vagy nagyon csalódott vagy.”

00119006_766



A csapatot az zavarja, hogy mindenki más működésre tudja bírni a gumikat. „Ha nekik megy, nekünk is kell, hogy menjen. Kilenc csapatnak megy ez, kinek jobban, kinek rosszabbul, de mi állunk ebben a legrosszabbul. Ezzel pedig tisztában is vagyok. Fél órát is tudnék erről beszélni, szóval tudjuk, mi a baj, most már csak meg kell oldanunk.”

A Haas a téli teszteken még kifejezetten erős teljesítményre volt képes, azóta viszont közelében sincs ennek a szintnek, ez pedig a csapatmorálnak sem tesz jót. „Értelemszerűen az önbizalmunk nincs az egekben. Gondolhatják.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: