DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Ennél már nem lehet rosszabb

A holland szerint a bahreini tesztnap épp a megfelelő időben jött ahhoz, hogy megtalálják, mi ment félre az RB14 beállításaival. Verstappen szerint a helyzet ennél már csak jobb lehet a Red Bull számára.

Ausztráliában még odaért a harmadik helyre, megszerezve ezzel a Honda rég várt dobogós helyezését. Charles Leclerc Ferrarijának meghibásodása nélkül viszont Bahreinben közel sem került volna az élen állókhoz. Max Verstappen elmondta, Szahírban nem találták el az autó beállításait, ezért egész hétvégén küzdött az autó tapadásával. A két napos szezonközi teszt viszont sokat segített abban, hogy megtalálják a Christian Horner csapatfőnök által is emlegetett varázsszót az RB14-hez.

Annál, amit Bahreinben mutattunk, már nem lehet rosszabb. Vétettünk néhány hibát a beállítások tekintetében" – kezdte Verstappen a keddi tesztnap végén, amit a leggyorsabb idővel az első helyen zárt. „Ha megnézzük, Ausztráliában még elégedettek voltunk, még úgyis, hogy közel húsz másodperccel voltam lemaradva Valtteri mögött. De tudtuk, hogy a futamon nem nyomhattam, úgy ahogy akartam, mert szinte mindig be voltam ragadva egy másik autó mögé. Szerintem ennél sokkal többre vagyunk képesek.”



Habár a keddi tesztnapon a Szahírban leszakadó eső hátráltatta a pályán végzett munkát, a holland szerint így is értékes tapasztalatot gyűjtöttek a 62 megtett kör során. „Elég sok kört mentünk, úgyhogy sikerült megértenünk, mi ment félre a hétvégén, mert valami egyértelműen nem volt jó, mert hiába, hogy mindig több tapadásra vágyunk, ezúttal az autó egyensúlya sem volt tökéletes."

Sokat tanultunk a teszten, és már ez az egy nap is nagy segítség volt, mert szezonközben nincs sok idő arra, hogy valóban elmélyüljünk az autó megértésében. A versenyhétvégén ugyanis minden olyan gyorsan történik, és a másfél órás edzések sem túl nagyszerűek ebből a szempontból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: