DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Nincs amiért szégyenkeznünk

A Bahreini Nagydíj utolsó tíz körében történtek ellenére Charles Leclerc úgy érzi, a Ferrari büszke lehet az egész hétvégén mutatott teljesítményére, hiszen szombaton megszerezték az első sort, vasárnap pedig a győzelemért harcoltak.

A Bahreini Nagydíj 47. köréig Leclerc már a kezei között érezhette F1-es karrierje első győzelméért járó trófeát. Az SF90 hirtelen jött meghibásodása miatt azonban a monacói pilóta végül csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A hatalmas csalódás ellenére a Ferrari pilótája úgy érzi, nincs okuk szégyenkezni a Bahreinben mutatott teljesítményük miatt, hiszen ahhoz képest, hogy Ausztráliában mekkora hátrányban voltak a Mercedeshez képest, Szahírban már sokkal jobb képet kaptak az autóban rejlő potenciálról.

Számomra ez egy felejthetetlen hétvége volt” – mondta Leclerc, aki szombaton élete első pole-pozícióját szerezte meg Szahírban. „A meghibásodásig pedig a futamon is erősek voltunk. A csapat nagyon jó autót adott nekem egész hétvégén, és erre nagyon büszkék lehetnek” – mondta a második F1-es szezonját teljesítő pilóta. „Nyilván, ami történt óriási csalódás nem csak számomra, hanem az egész csapat számára is, hiszen nem ott fejeztük be a versenyt, ahol érdemeltük volna, de összességében szerintem boldogak lehetünk, és nincs amiért szégyenkeznünk.”



Utólag kiderült, Leclerc a Ferrari egyik hengerének meghibásodása miatt bukta el biztosnak tűnő győzelmét, így az olaszok számára biztató jel, hogy az autóval nincsenek fundamentális hibák, és a bahreini erőforrást már a következő, Kínai Nagydíjon használhatják. A monacói ezt megerősítve elmondta, már dolgoznak azon is, hogy a jövőben ne fordulhasson elő egy a vasárnapihoz hasonló eset.

A hétvége legnagyobb pozitívuma viszont elmondása szerint is kétségkívül a szombati időmérő edzés volt, főként az után, hogy Ausztráliában úgy érezte, a negyedik legjobb idővel sokat ott hagyott az autóban. „Melbourne-ben nem voltam elégedett magammal, mert főleg a Q3-ban futott utolsó körömben nagyon sokat hibáztam. Szahírban viszont nem, szóval emiatt nagyon boldog voltam. Ugyanez elmondható a futamra is, mert most sokkal jobb munkát végeztem, mint két héttel ezelőtt” – mondta. „Még nagyon sokat kell fejlődnöm, de mindig próbálok a hétvége negatívumaira is odafigyelni, és éppen ezért tudom, még rengeteget kell fejlődnöm, és sokat kell még dolgoznom ahhoz, hogy teljesen elégedett legyek magammal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: