DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Dan Ticktum is autóba ül a bahreini teszten

Az osztrák istálló hivatalosan is megerősítette, Max Verstappen mellett a Red Bull juniorprogramjának tagja és jelenleg az ázsiai Super Formulában versenyző Dan Ticktum is beülhet az RB15-be a jövő heti bahreini teszt második napján.

Néhány nappal ezelőtt a 19 éves brit még arról beszélt, reményei szerint hamarosan lehetőséget kap arra, hogy tesztelhesse a Red Bull idei versenygépét a szezonközi tesztek valamelyikén. Csütörtökön az osztrák istálló hivatalosan is megerősítette, Ticktumnak már nem kell sokat várnia a lehetőségre, hiszen a jövő héten esedékes tesztelésen Max Verstappen mellett ő lesz az, aki autóba ül Szahírban. 

A fiatal brit versenyző tavaly közel került ahhoz, hogy átvegye az anyacsapathoz előléptetett Pierre Gasly helyét a Toro Rossónál, ez azonban végül meghiúsult, miután Mick Schumacher mögött a második helyen zárt a Formula–3-as sorozatban, és így nem szerzett elegendő szuperlicensz pontot az F1-es szerepléshez. Ticktum ezt követően a téli ázsiai F3-as bajnokságban állt rajthoz, ahol végül csak a 19. helyen zárt. Az idei szezont pedig a Mugen csapat színeiben a Super Formulában tölti, és nem titkoltan arra számít, hamarosan akár a Toro Rosso ülése is az övé lehet.



„Őszintén szólva csak arra koncentrálok, hogy ülést szerezzek a Formula–1-ben. Néha úgy érzem, talán túl sokat is gondolok erre, mert folyton olyan kérdéseket kapok, mit szeretnék elérni, ha egyszer sikerült eljutnom az F1-be" - mondta a 19 éves brit.

„Először ebben a szériában kell jól teljesítenem, aztán meglátjuk, hogy alakul. De úgy gondolom, a Toro Rossó egyik ülése nagy valószínűséggel elérhető lehet számomra. Ha ezt sikerül elérni, akkor onnan már nagyon sok minden megtörténhet, de nyilván nagyszerű lenne, ha a jövőben csatlakozhatnék a Red Bullhoz, és világbajnokságokat is nyerhetnék velük” – mesélt ambíciós terveiről Ticktum, hozzátéve, „egyelőre nem szeretnék túlzottan erre koncentrálni, mert már így is túl sokat gondolok a jövőmre, szóval most próbálok a Super Formulával és azzal törődni, hogy itt minél jobb eredményeket érjek el”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: