DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: A szerencsén múlt Gasly pontszerzése

Christian Horner úgy véli, Pierre Gasly annak ellenére is erős hétvégét zárt, hogy nem tudott pontot szerezni az első Red Bullos hétvégéjén Ausztráliában. A csapatfőnök szerint csak idő kérdése és a francia is erősebb lesz.

Pierre Gasly pályafutása második szezonját kezdte a Red Bull Racing színeiben a hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A francia pilóta a szombati időmérőn egy hibát követően, amit később a csapat magára vállalt, a 17. helyet szerezte meg. A vasárnapi futamon hat helyet javítva rajtpozícióján tizenegyedikként intették le Danyil Kvjat Toro Rossója mögött, míg csapattársa, Max Verstappen a dobogó harmadik fokán zárt.

A 21 éves versenyző a versenyt követően elmondta, már a szombati időmérő után tudta, nehéz vasárnap elé néz, ennek ellenére minden tőle telhetőt megtett, hogy erősen zárja a hétvégét. „Tudtam, hogy nehéz lesz visszaküzdeni magam a top tízbe, mert ezen a pályán szinte lehetetlen előzni. Ha megnézzük a tavalyi futamot, összesen négy előzés történt, és nem hiszem, hogy idén is sokkal többet láthattunk. Mindent megpróbáltam, de sajnos nem tudtam pontot szerezni” – mondta Gasly, aki a verseny utolsó szakaszában beragadt Kvjat Toro Rossója mögé, ezt később azzal magyarázta, tekintve, hogy hozzá hasonlóan az orosz pilóta is nyithatta a hátsó szárnyát, elérhetetlennek bizonyult az egyenesekben. 



Annak ellenére, hogy Gaslynak végül nem sikerült pontot szerezni, Christian Horner csapatfőnök úgy vélte, a francia nagyon erős első hétvégét zárt új alakulatánál. „Pierre nagyon jól versenyzett ma, csak a szerencsén múlt, hogy nem tudott pontot szerezni. Sajnos belekeveredett egy olyan vonatozásba, ahol minden autó használhatta a hátsó szárnyát. Azt pedig egész hétvégén láthattuk, mennyire gyorsak a Toro Rossók az egyenesben, mivel sokkal kevesebb leszorítóerővel mentek, mint mi” – magyarázta Horner a Sky Sportsnak. „Szerintem jól teljesített ma, szépen visszaküzdötte magát a mezőny végéről egy olyan pályán, amelyen nagyon nehéz előzni.”

Azzal a feltevéssel viszont nem értett egyet, hogy Gasly hétvégéje a rá helyezett külső nyomás miatt alakult volna ennyire rosszul. „A Formula–1-ben mindig nagy nyomás van a pilótákon. Csak egy tiszta hétvégére van szüksége, mert tudjuk, hogy megvan a sebessége. Egyszerűen időt kell neki adnunk, és minden rendben lesz vele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: