DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell: Alapvető gondok vannak az autóval

Élete első Formula–1-es időmérőjén George Russell a tizenkilencedik helyre kvalifikált azzal a Williamsszel, amelynek a brit szerint olyan alapvető gondjai vannak, amiket hónapokba kerül kijavítani.

A 21 éves brit pilóta a hétvégi Ausztrál Nagydíjon debütál a Formula–1-ben. Russell viszont feltehetően nem ilyen bemutatkozásról álmodozott, az F2 tavalyi bajnoka ugyanis a pole-pozíciót érő időtől közel négy másodperces lemaradásban, a rajtrács utolsó előtti helyét szerezte meg csapattársa, Robert Kubica előtt. A brit versenyző a kvalifikáció leintését követően elmondta, saját teljesítményével elégedett, az FW42-vel viszont olyan alapvető problémák vannak, amiket hónapokba telik kijavítani. „Összességében a leszorítóerő az, ami hiányzik. Viszont van egy olyan alapvető meghibásodása is, amit nem szeretnék a nyilvánosság előtt kommentálni” – kezdte Russell.

Rájöttünk, mivel van gond, de sajnos nem olyan jellegű, hogy azt hétfőn reggel ki tudnánk javítani. Ahhoz, hogy egy ilyen alapvető problémát kezelni tudjunk, több hónapos fejlesztési munkára lesz szükség, de a mérnökeink már most azon dolgoznak, hogy kezelni tudják a helyzetet. Jelenleg ez a legtöbb, amit tehetünk.”



A Williams újonc versenyzője elmondta, a csapat abban reménykedik, ha az autó alapjai rendben lesznek, a szezon második felétől jelentős előrelépésre számíthatnak. Addig viszont minden versenyhétvégét tesztelésre fognak használni. A fiatal pilóta így már abba a gondolatba is belenyugodott, hogy a mezőny többi részével ellentétben az ő és csapattársa feladata az lesz, hogy segítse a csapatot a problémák feltérképezésében.

„Jelen pillanatban nem sok reményünk van a futammal kapcsolatban, mert nagyon hátul vagyunk. És ez valószínűleg azt követően is így lesz, hogy sikerül kiküszöbölni a legnagyobb hiányosságainkat, de akkor legalább képesek leszünk harcolni a pozíciókért. A fő feladatunk most az, hogy segítsünk a csapatnak a problémák megtalálásában, annak ugyanis nem lenne értelme, hogy Roberttel egymás ellen a 19. helyért harcolunk. A lényeg az, hogy összefogjunk és együtt a csapat előrelépéséért dolgozzunk” - nyilatkozta a tőle megszokott érett hozzáállással George Russell. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: