DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Egyelőre hiányzik a kellő magabiztosság

A téli teszten mutatott teljesítményük alapján Sebastian Vettel az egyik legnagyobb favoritként érkezett meg az év első nagydíj hétvégéjére Melbourne-be. Az első két szabadedzést követően viszont a német még hiányolja korábbi magabiztosságukat.

A magyar idő szerint hajnali két órakor elrajtolt a 2019-es Formula–1-es szezon az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésével, amelyen Sebastian Vettel előtt Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak, igaz mindössze három századnyi különbséggel. A második kilencven perces gyakorláson viszont már jóval nagyobb volt a Mercedes előnye, az ötszörös világbajnok Hamilton ugyanis közel nyolc tizeddel gyorsabb időt futott, mint az a Max Verstappen, aki Bottas mögött a harmadik helyen zárt. Vettel, aki a második edzésen a két Red Bull mögött az ötödik legjobb időt autózta, a leintést követően elmondta, egyelőre valóban nem ott vannak, ahol lenni szeretnének.

„Trükkös nap volt a mai számunkra, de szerintem valószínűleg ezzel mindenki így volt. Az időket és az autó kezelhetőségét, egyensúlyát tekintve még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk. Egyelőre nem sikerült belerázódni abba a ritmusba, amire ezen a pályán nagy szükség lenne. Szóval még hiányzik a kellő magabiztosság” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok német, hozzátéve, „érzem, hogy ugyanaz az autó van alattam, mint Barcelonában, de egyelőre nem úgy viselkedik, ahogy korábban. Itt-ott még nem azt csinálja, amit én szeretnék, ezért nem vagyok eléggé magabiztos."



A legnagyobb riválisnak számító Mercedesszel kapcsolatban viszont úgy véli, a regnáló világbajnok istálló máris egy külön ligában autózott. „Nagyon gyorsnak tűntek. Nem tudom, csak mi szenvedtünk ennyire vagy a többieknek is akadtak gondjai, de ami azt illeti, úgy tűnt, ők a saját ligájukban játszanak. Talán a többi csapat is küzdött az elemekkel, így aztán holnapra már megoldódik a helyzet, de az biztos, hogy sokkal erősebbnek tűntek, mint ahogy azt a hétvége kezdete előtt állították. Nem is értem, mi volt az a baromság, amiről eddig beszéltek, hogy mennyire rossz formában vannak?” – vélekedett a Ferrari pilótája. „Viszont én is optimista vagyok, mert tudom, hogy a mi autónk is sokkal jobb annál, mint amit ma láttunk.” 

Arra a kérdésre, hogy vajon mi állhat a visszaesésük hátterében Vettel viccelődve megjegyezte: „Egyelőre nem tudjuk az okokat, de már keressük, ha valaki előbb találja meg, mint mi, küldjétek a garázsunkba."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: