DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Itt az ideje megfordítani a szerencsénket

Sebastian Vettel az elmúlt két évben a Mercedes és Hamilton mögött a második helyen zárta a világbajnoki küzdelmet, a Ferrari németje az év első versenye előtt viszont úgy érzi, itt az ideje fordítani a szerencséjén.

Michael Schumacher 2000-ben úgy lett a Ferrari világbajnoka, hogy már öt éve olasz színekben versenyzett. Honfitársa, Sebastian Vettel idén egykori hőséhez hasonlóan ötödik ferraris szezonja előtt áll, illetve ötödik világbajnoki címére hajt. A heppenheimi pilóta szerint ez a hasonlóság jó ómen lehet az idei szezonra nézve. „Remélhetőleg igen, habár az akkori időket nem igazán lehet összehasonlítani a jelenlegi helyzetünkkel. Ennek ellenére úgy érzem és a számok is azt mutatják, hogy ha még szorítunk egy kicsit az övön, és a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, szép jövő előtt állhatunk” – idézi Vettelt az Autobild.

A téli szünet folyamán a szokásosnál is nagyobb változásokat eszközöltek Maranellóban: Kimi Raikkönent az újonc Charles Leclerc-re, míg az istállót öt évig irányító Maurizio Arrivabenét az addig technikai igazgatóként dolgozó Mattia Binottóra cserélték. Az újonnan kinevezett csapatfőnökkel kapcsolatban Vettel elmondta, Binottóban a csapat közös céljának megtestesítőjét is látja, ezért igyekszik mindenben támogatni, „azt viszont mindannyian tudjuk, hogy nem Mickey Mouse és Donald kacsa ellen kell felvennünk a harcot.”



A Ferrari ellenfele ugyanis az a Mercedes, aki 2014 óta az egyéni és konstruktőri világbajnoki címeket is egyaránt behúzta, míg a Ferrari 2017-ben és 2018-ban is második helyen zárt a bajnokságban. A Red Bull egykori bajnoka most úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy fordítsanak a szerencséjükön. „Idén muszáj lesz élnünk a lehetőséggel, meg kell fordítanunk a szerencsénket, mert nem végezhetünk ismét a második helyen” – jelentette ki. „Ehhez viszont jobban össze kell fognunk, mert a csapatmunka nem mindig működött megfelelően tavaly. Jelen pillanatban viszont nagyszerű hangulat uralkodik az egész csapatban.”

Az új csapattárs szempontjából Vettel elmondta, ugyanarra számít, mint a korábbi években. „Teljesen mindegy, hogy Kimi Raikkönennek vagy Charles Leclercnek hívják a csapattársamat, hiszen a lényeg tulajdonképpen ugyanaz: a győzelemért harcolni és legyőzni a többieket. Persze szeretnék és remélem is, hogy jól ki fogunk jönni egymással, de nem látok egyetlen okot sem, amiért ez ne lehetne így. Az embernek muszáj elég érettnek lennie ahhoz, hogy el tudja különíteni a kettőt egymástól.”

A 31 éves versenyző ugyanakkor arról is meg van győződve, hogy a Ferrari újonnan leigazolt monacói pilótájában a tehetség mellett a bizonyítási vágy is hatalmas. „Biztos vagyok benne, hogy Charles, hozzám hasonlóan élni akar majd a lehetőségekkel. A Formula–1 együtt jár azzal, hogy néha legyőznek, végül is a világ legjobbjai ellen versenyzünk. Viszont azt is el kell fogadnunk, hogy néha nekünk is vannak rosszabb napjaink.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: