DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Mosley: Akinek nem tetszik a halo, menjen el egy temetésre

Max Mosley, az FIA korábbi elnöke elmondta, hogy bár nem jár ki a versenyekre, de a tv-ben követi a versenyeket. A halo mellett pedig teljes mértékben kiállt, hiszen életeket menthet meg.

A londoni születésű Max Mosley 16 éven keresztül volt az FIA elnöke, míg 2009-ben Jean Todt át nem vette tőle a tisztséget. Azóta Mosley nem is látogatott ki egyetlen Formula-1-es nagydíjra sem, de persze azért otthonról követi a sportág történéseit.

„2009 óta nem voltam kint egyetlen versenyen sem, de nagyon sok futamot megnézek a tv-ben. Azt kell, mondjam, hogy a halo védelme nélküli autók eléggé ódivatúan festenek már manapság. Valahogy látszik rajtuk, hogy nem jók” – mondta Mosley az Auto Motor und Sport lapnak.

Leclerc-nek az életét menthette meg


„A 60-as évektől fogva azt hallom, hogy a sport egyre biztonságosabbá válik, és a pénz egyre nagyobb szereppel bír benne, ami megalapozza a mókát. Azóta a Formula-1 pedig egyre csak népszerűbb lett. Azoknak az embereknek, akik magasztalják a veszélyt, a kockázatot, azt tanácsolom, hogy menjenek el egy temetésre. Semmi sincs rosszabb annál, mint egy fiatal sportember halálát megtapasztalni. Oké, abban halt meg, amit szeretett csinálni, de a rokonok számára ez elviselhetetlen.”

Mosley arra is kitért, hogy támogatja Jean Todt és a Liberty Media erőfeszítéseit aziránt, hogy bevezessenek egy költségvetési sapkát, de sosem lesz teljes az egyetértés e téren: „Ha valaki rendelkezik annyira fejlett technikával, hogy az élen járjon, akkor elég konzervatív lesz a tekintetben, hogy bármin is változtassanak.”

„Nekik minden jó úgy, ahogy most van. A pénzes csapatok nem akarják elveszíteni azt az előnyüket a kisebbekkel szemben, hogy háromszor annyi ember áll a rendelkezésükre. Ez olyan, mintha egy nagyobb motorral versenyezhetnének. Ezek a csapatok soha nem fognak belemenni a költségvetési limit bevezetésébe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: