DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen: Gyerekként másnak tűnt az F1

Szomorúnak tartja a Haas pilótája, hogy az F1-ben a többség számára a legnagyobb örömöt a középmezőny legyőzése jelenti. Abban bízik, egy napon a Haas is futamot nyerhet majd.

„Egy sokkal szorosabb mezőny lenne az ideális” – fogalmazta meg sokak kívánságát a Formula-1 középmezőnyének egyik állandó tagja, Kevin Magnussen. A dán pilótának nagy fájdalma, hogy a 2014-es debütálása óta szinte esélye sem volt a futamgyőzelemre, mivel mindig van két-három csapat, amely a legjobb helyeket „bérli” a cirkuszban. 

magnussen-portre-2018-haas2



„A futamokat mindig a legjobb fogja nyerni - ez gyakran a Mercedes, a Ferrari és a hozzájuk hasonló csapat lesz, hiszen az emberek mindig a nagyoknál akarnak dolgozni. Mindenesetre jó lenne, ha néha a Haashoz hasonló kisebb csapatoknak is esélyük lenne a győzelemre és a dobogós helyezésekre. Kellene valami remény. Úgy vágunk bele a versenyhétvégékbe, hogy még csak eszünkbe sem jut az ilyen” – vallotta be a Haas pilótája, akinek ez a helyzet jelentősen visszahűtötte a régen kialakult gyermeki lelkesedését.

„A hozzáállásom nagyon nem olyan, mint ahogy azt régen elképzeltem. A legnagyobb szívás az, hogy egyáltalán nem szórakozunk. Persze az F1-ről beszélünk, amit öröm csinálni, de várom már azt a napot, ami változásokat hoz. Manapság az F1-ben ha valaki nem tagja a top háromnak, akkor elfelejtheti a futamgyőzelmeket és a dobogókat. Ez kissé szomorú.”

 „Ha gyerekként azt mondták volna nekem, hogy ’Kevin, egy napon a hetedik helyezésnek fogsz örülni’, akkor kinyírtam volna magam!” – viccelődött. „Számunkra az okoz örömöt, ha egy versenyből mindent kihozunk. Egy napon remélhetőleg rendesen ünnepelhetünk, ha úgy hozza a sors, hogy felállunk a dobogóra.”

És vajon meg lehet ezt a helyzetet szokni? A dán erre a szintre nem kíván eljutni. „Ez még nem sikerült teljesen! Remélem soha nem is fog, hiszen nem csak amiatt akarok örömöt érezni, hogy legyőzöm a középmezőnyt. Persze ez lehetetlen, de világbajnok akarok lenni, a végső célom még mindig ez” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: