DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albon: Még soha nem vezettem F1-es autót

Alexander Albon úgy vág neki első Formula-1-es szezonjának a Toro Rosso pilótájaként, hogy korábban még soha nem vezetett F1-es versenygépet. Az brit-thai pilóta ezért saját bevallása szerint is nem kis feladat előtt áll.

Albon 2018 végén kapta meg a Toro Rosso második ülését, így a 22 éves pilóta a Formula-2-ben eltöltött két szezon után idén mutatkozik be először a királykategóriában a három újonc egyikeként. A thai nemzetiségű, de Nagy-Britanniában született versenyző azonban nagyobb hátrányból indul, mint George Russell és Lando Norris, akik mögött a 2018-as F2-es szezont zárta: pályafutása során ugyanis még soha nem vezetett F1-es autót.

„Főként az lesz a fontos, hogy azonnal felvegyem a sebességet. Lesz négy napom a barcelonai teszteken, de korábban még soha nem vezettem Formula-1-es autót. Ezt követően viszont már nem marad sok hátra a melbourne-i szezonkezdésig, és ezek az autók nagyban különböznek azoktól, amikkel az F2-ben versenyeztünk, főként a sebességüket tekintve” – mondta Albon. Szerinte éppen ezért a szezont megelőző két téli teszten elsősorban az lesz a feladata, hogy megtanulja, hogyan is kell vezetni egy ennyire gyors versenyautót.



A Toro Rosso újonca emellett arról is beszélt, hogyan folyt a téli szünetben az első teljes F1-es szezonjára való felkészülése. „Főként a nyakamat próbálom minél jobban felkészíteni, emellett kardió edzéseket is végeztem, illetve volt néhány vérvizsgálatom is" – mesélte, hozzátéve, hogy tisztában van azzal, milyen hatalmas kihívás előtt áll. „Az egész nagyon megterhelő lesz, de próbálok a lehető legjobb formába kerülni az Ausztrál Nagydíj előtt, ezért is van mindig mellettem a személyi edzőm.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: