DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Félreérthető az M4 Sport F1-es búcsúja, rákérdeztünk

Joggal kapta fel több néző is a fejét a közmédia által sugárzott Formula-1-es szezonösszefoglaló műsor végén, amit könnyen lehetett úgy érzelmezni, hogy az M4 megválik a közvetítési jogoktól.

A december 27-én az M4 Sporton sugárzott Formula-1-es évösszegző adás végén többen is magyarázatot követelve keltek fel a televízió elől, hiszen a műsorvezető Petrovics-Mérei Andrea úgy válogatta meg a búcsúszavait, hogy abból logikusan gondolkodva az F1-es tartalom drasztikus 2019-es csökkentésére lehetett következtetni. „Jövőre folytatjuk mindenféle Forma-1-en kívüli autósportos közvetítésekkel, és természetesen mindig mutatjuk a legfontosabbakat a Forma-1 háza tájáról” – hangzottak a műsorvezető szavai az adás végén.

melbourne



A közösségi oldalakon máris megkezdődött a találgatás, hogy a királykategória közvetítési jogai a következő szezontól másik csatornára vándorolhatnak, amely lehetőséget a szezonzáró futam adásában elhangzott más, burkolt utalásoknak tűnő kijelentések is alátámasztani látszottak.

Elejét véve a pletykák terjedésének és a félreérthető mondat tisztázása érdekében a formula.hu közvetlenül az M4 Sportnál érdeklődött a 2019-es közvetítési tervekről, amire rövid, de lényegre törő választ kaptunk.

„Az F1 közvetítések teljes programsorozata 2019-ben is az M4 csatornán lesz, a betétfutamokkal együtt” – közölte lapunkkal a közönségszolgálat munkatársa.

A csatornaváltás azért is lett volna különös, mert a még Bernie Ecclestone-nal megkötött legutóbbi megállapodás értelmében 2019 végéig vásárolta meg a közvetítési jogokat a közmédia. A Formula-1, a Formula-2 és alighanem az újonnan összeállt, és szintén a nagydíjhétvégéket kísérő Formula-3 eseményeit tehát a tévétől érkezett válasz értelmében továbbra is az M4 Sport juttatja majd el az otthonokba. A következő szezonban azonban elérkezik az újabb szerződéstárgyalás ideje, immár a Liberty Mediával.

A magyar F1-es közvetítés történetében csak a 2002 és 2011 közötti tízéves periódusban kerültek ki a jogok a közmédia kezéből, akkor az RTL Klub volt a királykategória magyarországi otthona.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: