DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A TAG Heuer 2021-ig a Red Bull szponzora marad

A Red Bull istállója és a svájci TAG Heuer óragyártó cég meghosszabbította partneri kapcsolatát, így továbbra is láthatjuk az energiaitalosok autóin a nívós márka logóját.

Három, egymás partnereként eltöltött sikerekkel teli esztendő után a csapat meghosszabbította megállapodását a svájci óravállalattal, a TAG Heuerrel – áll a Red Bull hivatalos közleményében. A TAG Heuer gazdag múlttal rendelkezik a motorsportban, miután 1970 óta szerves része a Formula-1-nek, és miközben velünk is megállapodásban álltak, a Formula-E, a WTCC és az Indy 500 hivatalos partnerei is voltak.

A csapat és a TAG Heuer együttműködése 2016-ban kezdődött, amikor az istálló motorjának névadó szponzora lett az órás cég. Mindemellett a Red Bull hivatalos időmérő eszközeit és a szponzori órákat is ők szállították az energiaitalosok számára. A csapat autói azóta viselik a TAG Heuer nevet, és ez Abu Dhabiban is így volt, ahol Max Verstappen és Daniel Ricciardo az Aston Martin Red Bull Racing-TAG Heuer RB 14-est vezették.



Ugyan megerősítésre került, hogy a Honda lesz a csapat motorbeszállítója 2019-től, a partneri kapcsolat azonban így sem szakad meg, és az elkövetkező évek során is folytatódni fog. Mindkét fél elkötelezett amellett, hogy érdekfeszítő pillanatokat szerezzenek együtt, mind a pályán, mind azon túl.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a következő nyilatkozatot adta a csapat hivatalos közleményében: „Örömmel jelentjük be, hogy meghosszabbítottuk partneri szerződésünket a TAG Heuerrel. Az elmúlt három év során egybeforrt a TAG Heuer név a Red Bull-lal, miután ők voltak a névadó szponzora a motorunknak, és persze a vállalat elképesztő globális elterjedtségének köszönhetően. A TAG Heuer név elképesztő örökséggel rendelkezik a Formula-1-ben, ami még az arany évekre nyúlik vissza a versenyzés világában, mi pedig büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehetünk ennek a történetnek.”

„Hiszem, hogy a csapat és a TAG Heuer is egy közös célért küzd: a megalkuvást nem tűrő precizitásért és tökéletességért. Én pedig alig várom, hogy folytathassuk ezt a kalandot az elkövetkező évek során.”

Ezen túl a vállalat a hivatalos közleményében azt is bejelentette, hogy 2019-ben piacra dob egy limitált szériás, ’Max Verstappen Special Edition’ nevű karórát is, így a gyűjtők már előre fenhetik a fogukat a svájci óriás legújabb gyöngyszemére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: