DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Nem hazudunk a Honda teljesítményéről

Nem légből kapottak a Red Bull Racing azon kijelentései, melyek szerint a Hondával akár a világbajnoki címért harcolhatnak 2019-ben – jelentette ki Max Verstappen, akinek meggyőződése, hogy az új motorbeszállítónak köszönhetően jövőre sokkal jobban fognak teljesíteni.

A Red Bull Racing idén versenyez utoljára Renault motorral hajtott versenyautókkal, jövőre ugyanis az osztrák istálló Honda erőforrásokra vált. Helmut Marko, a csapat tanácsadója nemrég kijelentette, olyannyira megbízik a japán motorgyártóban, hogy 2019-ben Verstappen a Formula–1 legfiatalabb világbajnoka lehet. Max Verstappen Brazíliában egyetértett fönőkével, mondván,  annak ellenére, hogy 2015-ös visszatérése óta a Hondának nem sikerült igazán versenyképes erőforrással előállni, ők adatokkal tudják bizonyítani a japánok jelentős előrelépését.

„A számok mutatják, hogy nem hazudunk és nem állítunk olyanokat, amik nem lennének igazak a Honda teljesítményéről. Ugyanakkor ez azon is fog múlni, hogy a versenytársak mennyit fognak előre lépni jövőre” – mondta Verstappen Interlagosban.



Azt azonban a 21 éves holland is elismerte, 2019-ben a Red Bull még valószínűleg a Mercedes és a Ferrari mögött lesz. „Realista vagyok, ezért úgy gondolom, a szezon elején még biztosan hátrányban leszünk motorerő téren, de meggyőződésem, hogy az ideinél jobbat tudunk nyújtani és közelebb is leszünk az ellenfeleinkhez.” Arról viszont, hogy ez az előrelépés mennyire lesz elég a szezon végén, Verstappen nem akart tényszerűen nyilatkozni. „A lényeg az, hogy mindig a lehető legjobb eredményt érjük el, és folyamatosan gyűjtsük a pontokat.

A Red Bull pilótáját arról is kérdezték, készen áll-e egy egész szezonon át tartó kiélezett küzdelemre? „Úgy érzem, hogy igen, mivel már lassan négy éve vagyok itt, és ha megnézzük, Lewis például már az első szezonjában harcolt a bajnoki címért. Hogy ő készen állt-e erre? Talán igen, talán nem. De amint megvan az autó alattad, és már nem csak a csapattársad, hanem azok ellen is harcolhatsz, akik általában dominánsak, akkor nyilván jobban fogod nyomni. Ha pedig van egy gyors autód, akkor általában első vagy második helyen végzel” – vélte Verstappen, aki szerint száz százalékban senki sem állhat készen egy világbajnoki címért folytatott csatára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: