DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lawrence Stroll: Büszke vagyok a fiamra

Lawrence Stroll nemrég egy interjúban elmondta, nagyon büszke fia, Lance Formula–1-ben látott teljesítményére. A kanadai emellett mesélt fia kezdeti karrierjéről és arról, mi állt a Force India megvásárlásának hátterében.

Miután 2016-ban megnyerte a Formula–3-as Európa-bajnokságot, Lance Stroll a 2017-es Ausztrál Nagydíjon a Williams istálló pilótájaként mutatkozott be a Formula–1-ben. Tehetségét azonban az elmúlt két szezonban kevésbé tudta megmutatni, tekintve, hogy az egykor legendás brit istálló az utóbbi időben nem tudott egy valóban versenyképes autót adni a kanadai alá, aki így idén hat ponttal a világbajnoki táblázat 17. helyét foglalja el. Apja ennek ellenére büszke fia hozzáállására.

„Egy 19 éves gyerekhez képest nagyon jól gondolkodik. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mennyire nagyszerű, alázatos és érett viselkedést mutatott az elmúlt időszakban” – méltatta fiát Stroll. „A paddockban nagyon sok srác már elszállt magától, de Lance nem ilyen, mert ez hiányzik a DNS-éből.”

Nyár közepe óta sokan biztosra veszik, hogy az ifjú Stroll jövőre a Force Indiához szerződik. A csapatváltás hátterében pedig többek közt az is áll, hogy a multimilliárdos kanadai közel 110 millió dollárral szállt be a brit csapat megmentésébe, miután az július végén csődeljárás alá került. Strollnak is köszönhetően azonban az augusztusi Belga Nagydíjra az istálló már új tulajdonosi háttérrel és új névvel érkezett.



Stroll elmondta, elsősorban nem azért szállt be a Racing Point Force India tulajdonosi körébe, hogy ezzel fia karrierjét segítse, hanem azért, mert valóban rajong a motorsportért.

„Azt hiszem, ugyanolyan férfi vagyok, mint a többi: imádom az autókat” – mondta Stroll, aki elmondása szerint már nagyon fiatalon beleszeretett az autóversenyekbe. „Úgy nőttem fel, hogy a falamat a kedvenc autóim poszterei díszítették” – mesélte. Szerinte éppen ez vezetett oda, hogy később Lance-nek is a versenyzés lett a kedvenc hobbija. 

„Gyerekként, alig négy-öt évesen, már jött velem a futamokra. Gondolom, ott fertőzte meg a dolog. Aztán ahogy a kisgyerekek szoktak hobbiból focizni és baseballozni, ő elkezdett gokartozni a közeli Saint-Hilaire-ben. Később egyre jobban megszerette, és megvolt a szenvedélye, meg persze a tehetsége is hozzá. Az első perctől kezdve szinte mindent megnyert, amiben indult, mert egyszerűen imádott versenyezni” – emlékezett vissza a kezdetekre Stroll, aki, mint mondja, mindig nagyon közel állt a fiához és ezt a szoros kapcsolatot mai napig sikerült megőrizniük.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: