DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Sauber negyedik legjobb akar lenni

Nagyratörő terveket dédelget a Sauber elnöke, aki szerint csak az lehet sikeres, akinek nagy álmai vannak. Ő arról ábrándozik, hogy a csapat a Haas teljesítményét hozza és jövőre negyedik lesz a konstruktőrök között.

A Ferrarival szorosabb kapcsolatba lépő, Alfa Romeótól szponzortámogatást kapó Sauber nagyon sokat javult az előző szezonhoz képest, amely folyamán mindössze 5 pontot gyűjtött: jelenleg 18 egységgel rendelkezik, a nagydíjak több mint felén pontot szerzett, legjobb eredménye Charles Leclerc révén 6. pozíció Azerbajdzsánból. A Sauber azonban még így is csupán 9., azaz utolsó előtti a konstruktőri világbajnokságban. A létszámát egyharmadával bővíteni tervező csapat jövőre ennél sokkal előrébb akar végezni.

„Ambíciónk a következő évben, hogy a negyedik csapat legyünk” – mondta Pascal Picci, a Sauber elnöke a motorsport.com-nak. „Ez a törekvésünk, bár tudom, hogy túlzásba esek, Fred (Vassuer, csapatfőnök) is ezt mondja nekem. De akinek nincsenek álmai, sikert sem ér el gyakran. A saját tempónkkal haladunk, ahogyan már az elején eldöntöttük. Teljesen alárendeljük magunkat a sikernek, és megteszünk mindent érte.”



A Sauber szereplése ég és föld a 2017-es szezonhoz képest, de Picci rámutatott, hogy a tavalyi félresiklott év volt, melyet egy hibás döntés pecsételt meg: a Sauber egyéves Ferrari-motort kapott partnerétől, amelyet a szezon során nem fejlesztettek.

„Az emberek elfelejtik, hogy tavaly egyáltalán nem tudtunk fejleszteni, mert nagyon kevés időnk volt. Jó döntés volt régi motort használni az előző szezonban? Ma már nagyon tisztán látom, hogy szörnyű hiba volt. Most hirtelen jobban teljesítő erőforrásunk lett. A Haas viszont sokkal jobb munkát végez nálunk az eredményeket nézve, de hajtunk, hogy mi is az ő szintjükön legyünk” – mutatott rá arra, hogy amire az azonos motort használó Haas képes, azt a Sauber is elérheti. Az amerikai alakulat idén számos nagydíjon a mezőny negyedik legjobb csapata.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: