DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Már túl megközelíthetőek az F1-es pilóták?

Mark Webber szerint kicsit talán messzire ment az F1 és nagyon figyelni kell arra, hogy a versenyzők továbbra is hősök maradjanak és ne váljon hétköznapivá az, amit folyamatosan csinálnak.

Sok kritika érte az elmúlt évek során a Formula-1-et, hogy a pilóták és az egész cirkusz eléggé megközelíthetetlen, elérhetetlen a szurkolók felé, a legtöbben ezt rótták fel Bernie Ecclestone-nak is - megragadt a múlt században, a közösségi média korában miért nem tudunk sokkal többet a résztvevőkről, miért nem engedi sokkal közelebb a nézőket, stb.

webberalonso



A Liberty Media próbál is ezen változtatni, ám Fernando Alonso a WEC-s szereplésével kapcsolatban azért megjegyezte, hogy az a közelség, ami ott tapasztalható, nem működne az F1-ben - egyszerűen bárhova lépett, szurkolóval találkozott, ami egyrészt természetesen jó dolog, másrészt viszont rendkívül fárasztó és zavaró is az események sűrűjében. Persze körülötte extra nagy volt a felhajtás a hosszútávú-vb-n, de ez nem lenne kisebb az F1-ben sem, sőt, értelemszerűen itt sokkal-sokkal nagyobb az érdeklődés az egész széria iránt.

Ezzel egyetért Alonso jó barátja, az F1-ből (és azóta már a WEC-ből is) visszavonult Mark Webber is. "Nagyon óvatosan kell ezzel bánnunk, mert a versenyzőknek továbbra is hősöknek kell lenniük, olyannak, akit egy kicsit még mindig nehéz megközelíteni, elérni, megérinteni" - mondta erről az ausztrál az Autosport kérdésére.

"Talán most már egy kicsit túl messzire mentünk a megközelíthetőség és a közösségi média területén. Vigyáznunk kell, nem tehetjük hétköznapivá, elcsépeltté a szakmát. Roger Federer például sosem ad interjút Wimbledon előtt. A megközelíthetőségre abszolút figyelni kell" - mondott egy példát is a témában Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: