DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: Túl gyors akartam lenni

Nagyon hamar véget ért Max Verstappen számára a Brit Nagydíj második szabadedzése, mivel már a legelején a falban találta magát, így egy mért kört sem tudott teljesíteni.

Max Verstappen számára az első edzés is idő előtt ért véget, miután gond volt a váltójával, de ezt a problémát hamar orvosolni tudták a Red Bull szerelői, így kimehetett a pályára a holland a délutáni gyakorlásra is, azonban a második körén elvesztette az irányítást az autója felett.

Próbálta korrigálni a hibáját Verstappen, ám az ellenkormányzás közben hirtelen betapadt az autó, így megpördült, majd előbb a jármű jobb elejével vette le a falat, utána pedig odacsapta a jobb hátsó felfüggesztést is, ami eltörött, így ismét lesz mit csinálniuk a Red Bull-szerelőknek.

Ez a hétvége sem múlik el Verstappen-hiba nélkül


Az energiaitalosok, ha másnak nem is, legalább annak örülhetnek, hogy kis túlzással a sarkon van a gyáruk, így ha szükség van néhány alkatrészre, azonnal pótolni tudják.

Verstappen elmondta a Sky Sports-nak, hogyan festett az ütközés az ő szemszögéből: „Azt hiszem, túl gyors akartam lenni a kemény gumikon. Sajnos pont olyan szögben találtam el a falat, hogy a jobb hátsó felfüggesztés megsérült. Nem jó érzés, hogy elveszítem a komplett második szabadedzést egy ilyen hiba után, de legalább egészen odáig úgy éreztem, hogy minden rendben van.”

Ismerte be Verstappen, hogy ő hibázott, azonban nem kért bocsánatot a csapatától, hogy plusz munkát adott, bár tegyük hozzá, ez nem is az ő stílusa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: